vineri, martie 29, 2024
AcasăActualProtecție oferită de halatele medicale

Protecție oferită de halatele medicale

Halatele medicale sunt exemple de echipamente de protecție personală utilizate în mediile de îngrijire a sănătății. Acestea sunt utilizate pentru a proteja purtătorul de răspândirea infecției sau a bolii dacă purtătorul vine în contact cu lichidul și materialul solid potențial infecțios. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a preveni purtătorul de halate să transfere microorganisme care ar putea dauna pacienților vulnerabili, cum ar fi cei cu sistem imunitar slăbit. Halatele sunt o parte a unei strategii generale de control al infecțiilor.

Câțiva dintre numeroșii termeni care au fost folosiți pentru a face referire la halatele destinate utilizării în setările de îngrijire a sănătății includ costume chirurgicale, halate medicale, halate de izolare chirurgicală, halate nechirurgicale, halate procedurale, halate de operație și halate medicale imprimate.

Noua terminologie din standard descrie nivelurile de protecție a barierelor pentru halate și alte îmbrăcăminte de protecție destinate utilizării în centrele de sănătate și specifică metodele de testare și rezultatele de performanță necesare pentru a verifica și valida dacă halatele oferă nivelurile de protecție nou definite:

Nivelul 1: risc minim, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul îngrijirii de bază, izolarea standard, halatul pentru vizitatori sau într-o unitate medicala standard.

Nivelul 2: risc scăzut, care va fi utilizat, de exemplu, în timpul extragerii sângelui, suturării, în Unitatea de Terapie Intensiva (UCI) sau într-un laborator de patologie.

Nivelul 3: risc moderat, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul extragerii sângelui arterial, introducând o linie intravenoasă (IV), în camera de urgență sau pentru cazuri de traumatism.

Nivelul 4: risc ridicat, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul procedurilor îndelungate, cu intensitate de lichid, intervenții chirurgicale, când este necesară rezistența agentului patogen sau sunt suspectate boli infecțioase.

Indiferent de denumirea produsului (adică rochie de izolare, rochie de procedură sau rochie de acoperire), atunci când alegeți halate, căutați etichetarea produsului care descrie o utilizare prevăzută cu nivelul de protecție dorit, bazat pe nivelurile de risc de mai sus. Numele produselor nu sunt standardizate.

Un halat chirurgical este o îmbrăcăminte de protecție personală destinată să fie purtată de personalul de asistență medicală în timpul procedurilor chirurgicale alături de boneta medicală pentru a proteja atât pacientul, cât și personalul de îngrijire a sănătății de transferul microorganismelor, fluidelor corporale și a particulelor. Datorită naturii controlate a procedurilor chirurgicale, zonele critice de protecție au fost descrise de standardele naționale.

Ce înseamnă zonele critice?

Zonele critice includ partea din față a corpului de la vârful umerilor până la genunchi și brațele de la manșetă încheieturilor până deasupra cotului. Rochiile chirurgicale pot fi utilizate pentru orice nivel de risc (nivelurile 1-4). Toate rochiile chirurgicale trebuie să fie etichetate ca rochie chirurgicală.

Aceste halate medicale pot fi achiziționate și online, unde veți putea găsi, nu doar halat medical, ci și costume medicale, pantaloni medicali, dar și alte accesorii necesare persoanelor care activează în cadrul medical, întrucât aceste echipamente sunt esențiale, dar și obligatorii pentru a evita răspândirea bolilor și pentru protecția persoanelor care lucrează în sistemul medical.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele