joi, decembrie 1, 2022
AcasăStiri DoljProf univ dr Ion Ceapraz a decedat

Prof univ dr Ion Ceapraz a decedat

Prof univ dr Ion Ceapraz a decedat în data de 21 octombrie 2021.  Prof univ dr Ion Ceapraz a fost unul dintre cei mai apreciați profesori universitari de Filosofie din Oltenia și din țară. S-a remarcat pe tărâmul cercetărilor de mare anvergură în sfera logicii, raportului dintre empiric și teoretic. Aceste cercetări i-au conferit respectul și recunoașterea de profesionist al cercetării științifice universitare în filosofie. A fost Director al Departamentului de Filosofie

Regretatul prof univ dr Ion Ceapraz a fost cel care a abordat în sens modern conceptul de realitate obiectivă.

Universitatea din Craiova a publicat urmtorul comunicat

Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Sociale anunță cu regret și întristare plecarea dintre noi a Domnului Profesor ION CEAPRAZ (n. 25 iulie 1939, d. 21 octombrie 2021).

Personalitate aparte a vieții academice și culturale, a contribuit cu talent, profesionalism și dăruire la promovarea filosofiei.

Prelegerile ținute la Universitatea din Craiova timp de patru decenii au încântat și îmbogățit spiritual generații de studenți. Ca director al Departamentului de Filosofie a contribuit, prin reputația și experiența sa, la înființarea și dezvoltarea specializărilor Filosofie și Sociologie în cadrul Universității din Craiova.

Prof. univ. dr. Ion Ceapraz a publicat Conceptul de realitate obiectivă. Consideraţii logico-epistemologică (alături de Tiberiu Nicola, Scrisul Românesc), prima încercare în literatura filosofică din România de abordare modernă a conceptului de realitate obiectivă luând în consideraţie remarcabilele rezultate obţinute în ştiinţele contemporane; Empiric şi teoretic în cunoaşterea ştiinţifică (Scrisul Românesc), monografie despre problematica raportului dintre empiric şi teoretic în filosofia actuală a ştiinţei, Deducţia naturală în logica propoziţiilor (Editura Universitaria, Craiova, 2005) ș.a.

Pentru toți cei care l-au cunoscut rămâne un reper uman și profesional, un prieten pe care nu îl vom uita niciodată!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Regretatul profesor va rămâne mereu în memoria prietenilor, colegilor și studenților pe care i0a format în îndelungata sa carieră universitară.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente