vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualPrimarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu: La mulți ani, craioveni! La mulți...

Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu: La mulți ani, craioveni! La mulți ani, români!

La manifestările din Craiova, dedicate Unirii Principatelor Române, au fost prezenți și au depus coroane de flori reprezentanții Guvernului – Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, Secretarul de Stat la Ministerul Transporturilor, Ovidiu Flori; prefectul de Dolj – Sorin Răducan; președintele Consiliului Județean Dolj – Ion Prioteasa; senatorii Claudiu Manda, Radu Preda (PSD Dolj); deputații Ion Călin, Alina Tănăsescu, Eliza Peța, Florinel Stancu (PSD Dolj), Nicolae Giugea (PNL Dolj); reprezentanții Garnizoanei Craiova, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai partidelor și ai asociațiilor de veterani.

„Momentul istoric pe care îl sărbătorim astăzi are o semnificație specială pentru Craiova. Dintre toți românii care au crezut, în urmă cu 158 de ani, în puterea lor de a-și decide singuri soarta, doar locuitorii Craiovei au rămas în posteritate. Ei sunt cei cărora marele pictor Theodor Aman le imortaliza, în 1857, voința și entuziasmul de a fi uniți, în celebrul său tablou Hora Unirii la Craiova, când, la București, se vota în unanimitate unirea Țării Românești cu Moldova.

DSC_3561 DSC_3540Câteva luni mai târziu, tot aici, în Cetatea Băniei, într-o zi de 24 ianuarie a anului 1859, mii de craioveni au ieșit din nou în stradă, pentru a se bucura de alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Ţării Româneşti. Astăzi, la 158 de ani de la marele act istoric, spiritul Unirii este încă viu.
Acum, ca și atunci, craiovenii sunt mândri de apartenența națională, știu să-și exprime crezul și dovedesc în fiecare zi că sunt conectați la noile provocări și tendințe ale Uniunii Europene, din care cu toții facem parte. Iar una dintre marile provocări pentru o națiune este să demonstreze că își construiește prezentul și viitorul, inspirându-se din faptele de glorie ale trecutului său.

Aceasta trebuie să fie și menirea festivității noastre din această zi de 24 ianuarie: să nu uităm că forța noastră, a tuturor, depinde în totalitate de unirea speranțelor și energiilor fiecăruia dintre noi. La mulți ani, craioveni! La mulți ani, români!”

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele