miercuri, mai 25, 2022
AcasăPoliticaPrimarii din Gorj, în dialog cu Ministrul Dezvoltării

Primarii din Gorj, în dialog cu Ministrul Dezvoltării

Primarii din Gorj vor putea intra în dialog cu Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila Zoltan. Primarii din Gorj, provin din cele 70 de localități ale județului. Ei vor putea discuta cu Ministrul Dezvoltării la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Organizatoarea acestei întâlniri ăntre primarii din Gorj și Ministrul Dezvoltării este Prefectura Județului Gorj.

Prefectura Județului Gorj a anunțat că Ministrul Dezvoltării i-ar putea vizita pe primarii gorjeni care derulează investiții din fonduri naționale și europene. Investițiile sunt realizate prin PNDL și Compania Națională de Investiții. Itinerarul vizitei Ministrului Dezvoltării ar putea cuprinde localitățile Arcani, Pestișani, Novaci, Tismana și Runcu. Acestea sunt așezări reprezentative pentru istoria juețului Gorj, dar și pentru evoluția acestui județ în zilele noastre. Gorjul a dat României mai mulți miniștri, parlamentari și chiar un prim-ministru, Gheorghe Tătărescu. Ionel Brătianu a fost și el, la început, deputat de Gorj, înainte de Primul Război Mondial. Christian Tell a fost Ministrul Instrucțiunii Publice. Îl regăsim și în forurile de conducere ale Revoluției de la 1848, Tudor Vladimirescu a fost vătaf de plai la Cloșani.

Preocupările pe care le au primari gorjeni sunte leagte de investiții în rețeaua de drumuri, rețeaua școlară, instituții de cultură. Nu lipsesc nici investițiile în proiecte de alimentare cu apă sau cu gaze naturale. Județul Gorj are foarte multe așezări încălzite cu lemn de foc și cărbuni, fiind printre primele județe din țară. România vrea să reducă semnificativ poluarea până în 2030.

Sunt de așteptat discuții legate de finanțarea investițiilor, pentru că ele reprezintă declarativ prioritatea actualului Guvern.

Județul Gorj are o sutuație specială, întrucât este un județ cu o foarte mare suprafață montană, cu exploatări miniere de suprafață, localități izolate.

Județul Gorj are un uriaș potențial industrial, turistic și cultural. Județul Gorj are un mare potențial zootehnic. Nu trebuie neglijate nici exploatările de petrol de la Albeni.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente