miercuri, mai 25, 2022
AcasăActualPreședintele Klaus Iohannis- diplomația și reziliența

Președintele Klaus Iohannis- diplomația și reziliența

Președintele Klaus Iohannis a avut o intervenție publică în această după amiază. Obiectul intervenției realizate de președintele Klaus Iohannis a fost o analiză a performanței diplomației românești. Direcția analizei efectuate de către președintele Klaus Iohannis a fost aceea a conceptului de reziliență.

Președintele Iohannis a reluat ideea parteneriatului strategic cu SUA. Președintele s-a referit la rolul României în UE. Adresându-se diplomaților români, președintele Iohannis a spus că diplomații sunt interfața națiunii române. Diplomații români trebuie să înțeleagă cum se construiește Europa de mâine.

Prioritățile de acțiune trebuie gândite. Este un moment de cotitură pentru Uniunea Europeană și pentru modul cum Uniunea Europeană se va raporta ca un tot unitar, la lumea de azi. Pandemia a schimbat multe elemente de abordare prin provocările actuale.

România va continua să se implice la nivelul Uniunii Europene. România a sprijinit coridoarele verzi de tranzit. România a găzduit rezerva UE de echipamente.

Președintele a subliniat că prin solidaritate, vor putea fi depășite problemele. Uniunea Europeană și-a dovedit capacitatea de reziliență. Președintele Iohannis își dorește creșterea capacității de anticipare. De asemenea, Uniunea Europeană trebuie să aibă „O Uniune a Sănătății”.

Pandemia nu este numai o chestiune izolată. Prședintele cere diplomației românești să își sporească nivelul de elaborare a strategiilor de anticipare a pericolelor. Este cerută asumarea ideii de apartenență mai rapidă la Spațiul Schegen.

Intervenția președintelui are loc pe fondul crizei guvernamentale în desfășurare. Semnalul Palatului Cotroceni este că situația pare sub control. Așadar, nu ar fi motive de îngrijorare.

Președintele nu a dat de înțeles că ar avea de gând să schimbe premierul

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente