marți, mai 24, 2022
AcasăActualPremierul Cîțu, nou atac la BNR

Premierul Cîțu, nou atac la BNR

Premierul Cîțu a atacat din nou subtil BNR pe fondul creșterii inflației. Premierul demis a spus că BNR a estimat o rată optimistă a inflației care a fost depășită. A mai declarat ironic faptul că BNR ar încerca să repare ceva, dar că este convins că este nevoie de un comitet de macrostabilitate. A mai spus că este convins că Guvernatorul BNR ba acorda acestei probleme atenția cuvenită, atunci când va dori.

Că premierul Cîțu este la cuțite cu Mugur Isărescu este o certitudine. Răsfoind presa din 2016, putem vedea cât de dur îl critica actualul premier pe guvernatorul BNR.

În septembrie 2021, Mugur Isărescu transmitea voalat o critică la adresa premierului, spunând că un factor de decizie cu asemenea idei neinspirate trebuie să aleagă: ori este visător ori este economist.

Premierul Cîțu crede că măsurile BNR de contracarare a inflației ar putea micșora creșterea economică, fiindcă intervenționismul influențează piața concurențială.

Nici reprezentanții BNR nu au rămas datori. Ei consideră că BNR nu a afectat cu nimic evoluțiile economice, insituția având putere de decizie grație statutului său de instituție independentî față de statul român.

În timpul cursei interne pentru șefia PNL, Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîțu ar putea viza dacă ar rata șefia PNL, calitatea de guvernator al BNR. Florin Cîțu a dezmințit însă aceste declarații.

Acest război al declarațiilor nu poate decât să sporească starea de confuzie a populației, care se va confrunta cu spectrul creșterii prețurilor la energie, gaze și la produsele de maximă necesitate.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente