sâmbătă, noiembrie 27, 2021
AcasăActualPremierul Cîțu, nou atac la BNR

Premierul Cîțu, nou atac la BNR

Premierul Cîțu a atacat din nou subtil BNR pe fondul creșterii inflației. Premierul demis a spus că BNR a estimat o rată optimistă a inflației care a fost depășită. A mai declarat ironic faptul că BNR ar încerca să repare ceva, dar că este convins că este nevoie de un comitet de macrostabilitate. A mai spus că este convins că Guvernatorul BNR ba acorda acestei probleme atenția cuvenită, atunci când va dori.

Că premierul Cîțu este la cuțite cu Mugur Isărescu este o certitudine. Răsfoind presa din 2016, putem vedea cât de dur îl critica actualul premier pe guvernatorul BNR.

În septembrie 2021, Mugur Isărescu transmitea voalat o critică la adresa premierului, spunând că un factor de decizie cu asemenea idei neinspirate trebuie să aleagă: ori este visător ori este economist.

Premierul Cîțu crede că măsurile BNR de contracarare a inflației ar putea micșora creșterea economică, fiindcă intervenționismul influențează piața concurențială.

Nici reprezentanții BNR nu au rămas datori. Ei consideră că BNR nu a afectat cu nimic evoluțiile economice, insituția având putere de decizie grație statutului său de instituție independentî față de statul român.

În timpul cursei interne pentru șefia PNL, Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîțu ar putea viza dacă ar rata șefia PNL, calitatea de guvernator al BNR. Florin Cîțu a dezmințit însă aceste declarații.

Acest război al declarațiilor nu poate decât să sporească starea de confuzie a populației, care se va confrunta cu spectrul creșterii prețurilor la energie, gaze și la produsele de maximă necesitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare

Cele mai citite

comentarii recente