Terenurile nisipoase, cele cu pânza freatică aflată la suprafață și inclusiv cele cu denivelări au nevoie de câteva intervenții pentru a putea fi folosite în activitățile de construcții. În lipsa lor, clădirile ridicate vor avea de suferit, întrucât greutatea nu va putea fi distribuită în mod egal. La fel ca în orice altă situație, atunci când o zonă este suprasolicitată, întreaga construcție va avea de suferit. Astfel, dacă ți s-a recomandat forajul unor piloți în vederea construirii imobilului dorit, este important să cunoști care sunt costurile și, implicit, din ce este formată oferta de preț cerută.
- Realizarea unui studiu geotehnic
Este prima etapă pe care trebuie să o faci, întrucât prezintă dovada clară că solul necesită piloți forați. Rezultatul este ulterior interpretat de inginerul proiectant, care va determina toți ceilalți factori, precum: tipul piloților, diametrul necesar, numărul și tehnica pe care o va folosi.
- Diametrul aferent piloților sau micropiloților forați
Este important de știut faptul că cei mai mici piloti forati preturi pe măsură. Altfel spus, diametrul lor influențează, în mod direct, suma finală a lucrării. În cazul în care se impune folosirea unor piloți forați cu diametru mare, va trebui să îți conturezi de pe acum o previziune financiară. În plus, aceștia se vor executa pe o perioadă mai lungă de timp, iar foreza necesară va fi direct proporțională.
- Numărul piloților forați
Așa cum este de așteptat, numărul de piloți forați va determina, în mod direct, prețul final. Pilofor este o firmă specializată în activitățile de foraje piloți, oferind soluții competitive pentru rezultate așteptate. Firma are la dispoziție utilaje pentru spații greu accesibile, fiind disponibilă oricând. Poți descoperi toate informațiile de care ai nevoie chiar pe https://pilofor.ro.
În ciuda costurilor pe care piloții forați le impun, stabilitatea și siguranța imobilului în care vei locui vor fi îmbunătățite pe măsură.