sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăCasa si gradinaPicturi pe numere – relaxare prin artă

Picturi pe numere – relaxare prin artă

Pictura este o modalitate de exprimare a personalitatii, o forma de comunicare si chiar o terapie – stimularea creativitatii si atentia ce o necesita aceasta activitate sunt mijloace prin care oamenii isi pot lua gandul cu usurinta de la problemelele de zi cu zi. Emotiile sunt o alta emisfera a acestui context, pentru ca fara acestea, pictura in sine nu s-ar mai numi „arta”, ar fi un simplu desen, o schita. Pictura permite sentimentelor sa iasa la suprafata, creaza o armonie intre minte, pe de o parte, care intrand in starea de usoara creativitate se relaxeaza si suflet, pe de alta parte, care poate folosi culorile pentru a exprima ceea ce simte.

Sigur ca fiecare se gandeste si la talent atunci cand ia in calcul dezvoltarea unui astfel de hobby, insa in prezent, nu este necesara intocmai inspiratia si abilitatile in acest sens, ci doar placerea si dorinta de a picta. Pentru a incuraja persoanele care doresc sa patrunda aceasta nisa a artei, piata a creat picturi pe numere ca mecanism de sprijin pentru cei care nu au intocmai dexteritate si inclinatii pornite din talent nativ in aceasta directie. Desi aceasta activitate nu este conceputa intocmai pentru a stimula creativitatea, ci mai mult atentia si rabdarea, poate deveni si o forma prin care persoanele sa se angreneze si in originalitate.

Cum se utilizeaza un pachet de picturi pe numere?

In primul rand, va trebui sa cunoasteti ceea ce un astfel de kit ar trebui sa contina, respectiv: o panza cu o schita, pensule si un set de culori acrilice. Panza are imprimita o schita cu un model; poate fi vorba despre un peisaj, persoane, anotimpuri, animale sau plante, iar pe aceasta veti identifica numere pe anumite segmente. Numerele inscrise pe diverse portiuni ale schitei sunt specifice numerelor imprimate pe capacul recipentelor culorilor acrilice, astfel incat, rezultatul final al picturii sa fie intr-o armonie. Pentru ca toate lucrurile sa decurga conform, cel mai indicat este sa cititi instructiunile de utilizare deoarece acrilul utilizat poate sa difere de la un producator la altul si poate avea specificatii particulare. De asemenea, este bine sa aveti in apropiere cel putin un recipient cu apa in care sa clatiti pensulele dupa utilizare – evitati combinatiile eronate de culori si uscarea pensulelor.

Practic, respectarea numerelor in aceasta forma de pictura este cea care va conduce la un tablou placut, cu nuante combinate in mod corect, pentru ca ele au fost deja gandite de fabricant. Totusi, nu va interzice nimeni ca pe masura ce invatati si va specializati in picturi pe numere sa alegeti sa personalizati nuantarea panzei. Puteti incerca noi combinatii de culori pentru schita de pe panza sau imbinarea nuantelor inainte de a le utiliza fara a avea grija erorilor. Nu exista in acest context o eroare semnificativa pe care sa o faceti si care nu poate fi remediata. In cazul in care ati depasit linia de contur, veniti cu nuanta potrivita spatiului depasit si acoperiti sau in cazul in care nu se potriveste culoarea pe care ati decis sa o utilizati, reveniti cu o noua nuanta deasupra.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente