miercuri, mai 25, 2022
AcasăPoliticaOltenii din Guvern. Ce șanse de reușită sunt

Oltenii din Guvern. Ce șanse de reușită sunt

Oltenii dețin poziții cheie în guvernul interimar. Virgil Popescu, Dan Vîlceanu, Florin Cîțu, Nicolae Ciucă dețin portofolii importante. Oltenii sunt la Economie, Finnațe, Apărare Națională. Un oltean încă mai rezistă ca premier interimar.

Oltenii nu făcură Guvernul, cum se spune. Asta pentru că nu vor PSD și USRPLUS. În aceste două partide, oltenii nu prea mai au întâietate.

În plus, azi, Senatul a respins și introducerea certificatului verde obligatoriu pentru angajați. PSD și AUR au votat împotriva proiectului. 69 de voturi mai trebuiau pentru ca legea să treacă.

Va urma, cel mai probabil un eșec și în Camera Deputaților. Este clar că Guvernul va trebui să înțelagă faptul că România este încă un stat de drept.

Dacă Nicolae Ciucă ar deveni premier, ar fi al doilea oltean care ar conduce executivul din 2019 încoace.

Nu se știe câți dintre actualii olteni din Guvern își vor mai păstra portofoliile. Și nici ce olteni ar mai putea intra în Guvernul Ciucă, dacă acest guvern va trece de testul Parlamentului.

Din 2016 încoace, guvernul a fost condus de munteni, bănățeni, olteni, ardeleni. Observăm că nu am avut niciun premier moldovean sau dobrogean în ultimii 5 ani.

De-a lungul istoriei, mai mulți olteni au condus Guvernul: Gheorghe Tătărescu, Mugur Isărescu, Florin Cîțu sunt numai câteva nume.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente