vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualOltenia în doliu: 7 cadre didactice decedate de COVID 19

Oltenia în doliu: 7 cadre didactice decedate de COVID 19

Oltenia este în doliu. Ambiția actualului Guvern să țină școlile deschise este mai puternică. Premierul vorbește de vaccinuri care salvează vieți. Evident, nimeni nu explică de ce au explodat infectările dacă doar vaccinații circulă fără restricții.

Oltenia este marcată de tragedia morții a 7 cadre didactice. Acestea provind din Mehedinți și Olt.

Tot ce a putut face Guvernul, a fost să lase școlile să decidă cum vor funcționa. Totuși, în starea de urgență rata de infectare era cu mult mai mică decât cea de azi. Atunci, totul a fost închis. Învățământul on line are mult mai multe avantaje decât cel clasic. Pe ce se bazează Guvernul când spune că școala a pierdut enorm în on-line? Oare știe echipa Guvernului acest fapt? Școlile nu mai consumă energie. Oricum, explozia prețului la facturi va duce la imposibilitatea școlilor de a funcționa iarna. Mulți primari deja spun că nu vor avea bani să adigure termoficarea locuințelor și instituțiilor publice.

Oltenia pierde cadre didactice

Cu siguranță, numărul infectărilor va crește. Școlile în regim on-line ae fi limitat serios numărul de infectări. Se știa că tulpina Delta a Covid 19 afectează mai mulți tineri în raport cu situația din celelalte valuri anterioare.

Până una alta, Oltenia își plânge câteva cadre didactice. Oare va spune cineva că acei oameni au murit la datorie? De militari, polițiști, pompieri, medici se spune mereu asta. Dar de profesori spune cineva ceva? A cuantificat cineva ce însemană moartea unui profesor în plină activitate? Nu material ci din punct de vedere al actului educațional?

Dacă Guvernul dădea salariile mărite conform legii, acei oameni puteau să își protejeze sănătatea. Dar așa, profesorii mai așteaptă promisiunea măririi la 1 ianuarie 2022. Evident, cineva la Guvern s-a gândit că poate mai mor și alții și se face economie.

Din păcate, Guvernul României consideră salariul cheltuială bugetară și nu răsplata muncii. O logică greu de înțeles.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente