duminică, iunie 23, 2024
AcasăComunicate de presaObiectele de mâine, trebuie să fie sortate și reciclate de azi!

Obiectele de mâine, trebuie să fie sortate și reciclate de azi!

Reciclare- totul începe cu sortarea sau colectarea selectivă.

Ambalajele sunt peste tot. Ambalajele cotidiene fac parte din viața zilnică- ambalaje din carton de la sucuri sau de la lapte, pungi de hârtie, cutii de la comenzile online, cutii de conserve, sticle de plastic… Sunt cele care protejează produsele, contribuie la transportul lor în siguranță, dau informații și participă la conservarea lor.

Dar ce este de făcut atunci când nu mai ai nevoie de ele? Simplu. Apelezi la reciclare carton București. Din fericire, din ce în ce mai multă lume este preocupată de trierea ambalajelor și de colectarea lor selectivă. Și acestea revin apoi din nou pe piață în mii și mii de feluri.

Astfel că un ambalaj triat și reciclat azi, poate deveni mâine pur și simplu un nou ambalaj sau chiar un ghiveci de flori, o jucărie sau o haină. Reciclarea a devenit o preocupare și o activitate economică aparte care folosește tehnologie de ultimul vârf.

Care sunt cele trei piloane de bază pentru o politică de reciclare sănătoasă?

Ambalajele din carton sunt necesare, dar ar trebui să le tratăm într-o manieră cât mai sănătoasă. Putem face asta în diferite moduri:

Prevenție. Cu cât avem mai puține ambalaje de carton, cu atât avem mai puțin de triat și se selectat. Un lucru evident. Din acest motiv, firmele și consumatorii fac eforturi pentru a evita pe cât posibil supraambalarea și reducerea cantității de carton folosit.

Reutilizare, ambalajele de carton care pot să fie reutilizate pot să reducă astfel cantitatea de deșeuri care trebuie să fie triată și reciclată.

Reciclarea. Orice ambalaj din carton care nu poate să fie evitat sau care nu poate să fie reutilizat – cea mai bună soluție ce poate exista este reciclarea.

Hârtia și cartonul reciclat sunt omniprezente în viața de zi cu zi: ziare, reviste sau ambalaje din carton, avem în fiecare zi o hârtie sau un carton reciclat la noi în mâini.

După colectarea selectivă, cartonul este cel mai adesea colectat în funcție de calitatea sa. Iar vechea hârtie este separată de carton. Cartonul poate să fie reutilizat pentru a se fabrica din nou un carton pentru ambalare.

Colectarea selectivă este deci extrem de importantă și ar trebui să facă parte din ce în ce mai mult din gesturile noastre zilnice. Se va evita doborârea arborilor și defișarea pădurilor și vom contribui asfel la salvarea și la protejarea planetei noastre. 

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele