joi, decembrie 1, 2022
AcasăAuto/MotoO „bornă” istorică pentru industria auto de la Craiova: Ford Otosan a...

O „bornă” istorică pentru industria auto de la Craiova: Ford Otosan a devenit oficial proprietarul uzinelor de la Craiova

Concernul turc Ford Otosan a preluat pe 5 iulie 2022 structura industrială Ford de la Craiova, deținută de Ford Europa. Concernul turc vrea să pregătească structura industrială de la Craiova pentru ca din 2035, să se treacă sută la sută la producerea mașinilor electrice. Totodată, Ford Otosan a anunțat investiții de aproape 500 milioane de euro pentru ca Ford Craiova să se impună pe segmentul vehiculelor comerciale și pentru transport de persoane.  Capacitatea totală de producție a Uzinei Ford de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an cât este în prezent, la 272.000 de vehicule/an, din 2023-2024.

Ford Tourneo se va produce la Craiova din 2023, iar din 2024, va ieși de pe bandă primul Ford Tourneo complet electric. Se va produce și versiunea comercială Transit. Ambele versiuni -Tourneo-personae și Transit-marfă aparțin modelului Ford Courier. Un Ford electric se presupune că ar putea avea o autonomie de 380 km.

La Craiova, se va opri producerea micului SUV Ford Eco-Sport în cursul anului 2022.

Oficialii Ford au fost onorați la ceremonia oficială de reprezentanți ai Guvernului, Ambasadei SUA, Ambasadei Turciei, oficialități locale și județene din Craiova și Dolj.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente