sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualNunta de Aur, celebrată la Târgu Jiu, pe 19 august

Nunta de Aur, celebrată la Târgu Jiu, pe 19 august

Nunta de Aur va fi celebrată la Târgu Jiu, pe 19 august 2021 în Municipiul Târgu Jiu. Nunta de aur înseamnă aniversarea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. La Târgu Jiu, vor fi celebrate astfel peste 40 de cupluri. Prămăria Târgu Jiu a alocat suma de 35.000 de lei pentru a celebra Nunta de Aur

Pandemia de COVID-19, a impus ca evenimentul să aibă loc în aer liber la un restaurant din oraș. Momentul va fi marcat și de o slujbă religioasă. Perechile sărbătorite îşi vor reînnoi jurămintele de fidelitate şi credinţă făcute la încheierea căsătoriei, acum 50 de ani. Fiecare cuplu va primi un premiu de 500 lei. Doamnele vor primi un buchet de flori doamnelor. Domnii vor primi cocarde din floare naturală.

Vor fi acordate diplome de onoare. Se vor face fotografii și se va organiza și o masă festivă. Totul se va face cu respectarea normelor impuse de pandemie.

Longevitatea în căsnicie se bazează pe dragoste, respect și ajutor. Viața nu a fost mereu ușoară.

Sunt tot mai puține cuplurile care ating o jumătate de secol de conviețuire. În primul rând, tinerii se căsătoresc oficial la vârste care atind limita de trecere de la tinerețe la maturitate. Alții aleg să trăiască în parteneriate consimțite și își oficializează târziu relația, Alți tineri au de-a lungul vieșții mai multe relații. Tendința de a avea mai multe relații se resimte și la vârsta matură. O altă cauză a greutății de a atinge jumătatea de secol în căsnicie este scăderea speranței de viață. Tot mai puțini oameni ating vârsta de 75-80 de ani. Aceasta este vârsta la care un cuplu căsătorit la 25-30 de ani, atinge jumătatea de secol.

Primăria Târgu Jiu reușeste să ofere o recunoaștere și o mângâiere acestor cupluri care au rezistat împreună o viață de om.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente