sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăActualNote de parfum arăbești – descoperă de ce sunt atât de căutate

Note de parfum arăbești – descoperă de ce sunt atât de căutate

Europenii asociază parfumurile în primul rând cu prezentările de modă din Franța și din Paris. Mulți oameni, întrebați ce parfum preferă cel mai mult, indică mărci cunoscute pe piața europeană. Într-adevăr, maeștrii parfumieri au dezvoltat parfumuri cu adevărat grozave și originale, care sunt realizate în principal din aditivi florali sau de fructe.

Deși expansiunea spre Est este foarte mare în prezent, parfumurile orientale nu sunt chiar atât de cunoscute în lume. Aceste parfumuri bat recorduri de popularitate în țările arabe și încep încet, încet să ajungă pe piețele europene, cucerind atât femeile, cât și bărbații. Ce sunt notele de parfum orientale? De ce merită să le testezi?

Parfumuri orientale – cum au evoluat?

Aromele Orientului au fost popularizate în antichitate de către egipteni. Era un lucru obișnuit să se folosească și să se lubrifieze corpul cu uleiuri aromatice care rămâneau pe piele foarte mult timp. Această tehnică a fost perfecționată, desigur, de către romani și perși, în timp ce culturile islamice au contribuit la dezvoltarea rapidă și evolutivă a artei parfumeriei. 

Alchimiștii arabi au avut acces la o varietate de parfumuri lemnoase și picante, precum și la mirodenii intense. După un timp, au decis să continue să îmbunătățească produsele obținute adăugându-le extracte de citrice și flori. Un fapt interesant este cu siguranță faptul că alchimistul arab Jabir ibn Hayyana a fost cel care a perfecționat arta distilării, împărțind-o în mai multe etape. În plus, a inventat și proiectat un distilator pentru producția de parfumuri.

Ce trebuie cunoscut despre notele de parfum orientale?

Interesant, notele de parfum arabe sunt descrise ca fiind calde, exotice și senzuale. Dar acestea sunt influențate și de modul în care sunt prezentate. Cele mai comune sunt sticlele de culoare roșu închis cu ornamente aurii. O astfel de etichetare a ambalajului afectează percepția acestuia, este asociată cu luxul și eleganța. De obicei, parfumurile elegante sau luxoase sunt puțin mai intense și durabile decât parfumurile tipice, florale, aerisite.

Nu se poate nega că parfumurile arăbești sunt puternice și durabile, dar nu sunt deloc sufocante. Pentru producerea bazei de parfum oriental se folosesc numai aditivi naturali și uleiuri din următorii arbori: lemn de santal, lemn de agar, adică aroma unică de oud, lemn uscat, mușchi. Mai mult, această bază este foarte des amestecată cu mosc, vanilie și alte condimente tipice. La aceste note de parfum de bază se adaugă extracte de fructe și plante, inclusiv portocale, trandafir, prune, datorită cărora se „rupe” această intensitate. Unul dintre aceste parfumuri este acel parfum arăbesc Royal.

Este de remarcat faptul că parfumurile arabe pot fi folosite cu ușurință atât zilnic, cât și seara, deoarece fiecare își poate găsi cu ușurință parfumul preferat. De asemenea, merită adăugat că parfumul acestor note de parfum este eliberat pe piele pe tot parcursul zilei, iar parfumul în sine poate evolua.

Aromele orientale sunt cunoscute de secole în Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, ținând cont de faptul că vor deveni printre cele mai populare în Europa, merită să le testezi. Notele aromatice ale Orientului se caracterizează prin intensitate și durabilitate, astfel că pot fi folosite atât ziua la serviciu, cât și pentru ieșirile de seară.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente