vineri, aprilie 19, 2024
AcasăComunicate de presaNeglijenta, un cuvant care nu-si are locul atunci cand imbraci haine de...

Neglijenta, un cuvant care nu-si are locul atunci cand imbraci haine de lucru!

In mai multe ramuri economice, purtarea unor haine de lucru corespunzatoare reprezinta o masura esentiala de protectie a angajatilor. Este vorba despre santierele de constructii, dar si despre sectorul medical sau de cercetare din domeniul chimiei si biologiei.

Articolele vestimentare de calitate constituie o bariera eficienta impotriva particulelor nocive. Ele reusesc sa protejeze pielea oferind atat o buna fixare, cat si libertate de miscare. In plus, au un grad redus de scamosare si se remarca printr-o circulatie imbunatatita a aerului, ceea ce reduce considerabil acumularea de aer cald in interior.

Tipuri de haine de lucru recomandate in fiecare situatie

In functie de activitatea desfasurata, lucratorii si deopotriva vizitatorii unor spatii care prezinta riscuri aleg intre combinezoane de unica folosinta sau reutilizabile, disponibile si in oferta totalclean.ro. Cele de unica folosinta prezinta avantajul unui pret mai mic, insa e necesar sa fie aruncate imediat dupa ce au fost utilizate.

Combinezoanele reutilizabile sunt realizate dintr-un material cu rezistenta mecanica si la foc destul de ridicata. Este nevoie de atentie in ceea ce priveste spalarea lor, care trebuie efectuata fie la locul de munca, fie la o curatatorie specializata, dar nu acasa, alaturi de hainele obisnuite. Aceeasi grija este indicata si in ceea ce priveste depozitarea lor.

Conform standardelor europene referitoare la haine de lucru, exista urmatoarea clasificare pentru echipamente de protectie:

• tipul 1 contine echipamente etanse, cu sursa de aer independenta. Modelul protejeaza impotriva gazelor si a lichidelor periculoase, a aerosolilor si particulelor solide;

• echipamentele de tipul 2 nu sunt etanse, dar pot avea o sursa de aer extern. La randul lor, sunt eficiente impotriva gazelor si aerosolilor;

• tipul 3 protejeaza impotriva substantelor chimice lichide, fiind rezistente inclusiv la contactul cu lichide sub presiune;

• tipul 4 de haine de lucru asigura protectie in cazul improscarii cu lichide, substante chimice sau aerosoli, in medii fara contaminanti in aer;

• echipamentele de tipul 5 ofera un grad sporit de protectie impotriva pulberilor periculoase si a particulelor solide aeropurtate;

• tipul 6 este destinat mediilor de lucru cu riscuri minime si ofera protectie la contactul cu substante chimice lichide.

Modele recomandate de haine de lucru

Combinezonul de protectie 3M-4510, de culoare alba si marimea M, reprezinta o solutie economica pentru protectia impotriva substantelor chimice, precum pulverizarile cu vopsea, si se incadreaza deopotriva in categoriile de tip 5 si 6. Materialul microporos in mai multe straturi permite iesirea aerului si, in acelasi timp, asigura protectia impotriva pericolelor externe. Este dotat cu fermoar in ambele sensuri, cu clapeta protectoare pentru confort sporit si protectie suplimentara. Elasticul de la mansete, din zona taliei si a gleznelor ofera o fixare mai buna si un plus de libertate de miscare. Gradul de scamosare este foarte redus.

Combinezonul de protectie 3M-4532, marimea M, constituie o bariera impotriva particulelor uscate si, in anumite cazuri, a stropirii limitate cu substante chimice lichide, inclusiv a diverselor tipuri de ulei si de alcool. Materialul robust permite circulatia aerului si, combinat cu un design premium, asigura un nivel ridicat de confort pe parcursul utilizarii.

Cand imbraci haine de lucru, neglijenta nu-si are locul! Alege cele mai bune echipamente, astfel incat tu si muncitorii tai sa fiti permanent in deplina siguranta!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele