sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăLocaleStiri ValceaMesajul primarului din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Mesajul primarului din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Dragi râmniceni,

Se spune că nu preţuieşti cu adevărat ceva decât atunci când eşti în pericol să-l pierzi. Această pandemie, această încercare cruntă pentru toată planeta şi pentru fiecare dintre noi ne-a arătat cât de multe aveam înainte şi cât de mare poate să ne fie pierderea. Să fie acesta un semn, pentru când vitregia se va fi dus, că trebuie să ne bucurăm cum se cuvine de lucrurile simple, frumoase şi adevărate, care ne fac bine ca oameni sau comunităţi.

Traversăm acum o perioadă de adânc întuneric. Dar niciodată nu am aşteptat cu mai mare nerăbdare un Paşte atât de luminos! Suntem obligaţi să stăm departe de Biserică – dar credinţa nu a fost vreodată mai aproape de noi! Stăm la distanţă de rude şi de cei dragi – dar ei nu au plecat nicicând din inimile noastre! Ne aflăm în pragul deznădejdii – dar nu am fost niciodată mai plini de speranţă! Credeam că suntem slabi – dar ne dovedim a fi mai puternici ca oricând!

Şi vom avem nevoie de toată puterea pentru a răzbi dincolo de aceste patimi şi pentru a face ca vremurile bune de altădată să se reîntoarcă. Uniţi, cu credinţă, cu speranţă şi cu gânduri bune, cu muncă susţinută oriunde ne-am afla, putem reuşi!

Învierea Domnului este, într-un astfel de moment, precum un far care se aprinde în negura furtunii pentru ca nava pe care suntem să îşi afle calea către ţărm. Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această călăuzire în vremuri de restrişte, să ne încredem în puterea Lui de a ne scoate la liman şi, cu toţii împreună, să facem tot ce ne stă în puteri pentru a merge mai departe.

Să dea Dumnezeu să trecem cu bine peste tot ce este rău!

Vă doresc sărbători de Paşti luminate şi pline de speranţă!

Mircia Gutău,

Primar– Râmnicu Vâlcea.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele