vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăActualMaestrul Gheorghe Feraru, violonist de excepție al Gorjului împlinește 70 de ani

Maestrul Gheorghe Feraru, violonist de excepție al Gorjului împlinește 70 de ani

Gheorghe Feraru este unul din cei mai cunoscuți virtuozi ai viorii din județul Gorj și din Oltenia. Azi, maestrul violonist de la Motru împlinește 70 de ani.

Pe lângă talentul deosebit la vioară, maestrul este și un descoperitor de talente, domnia sa lucrând mulți ani la Palatul Copiilor din Tîrgu Jiu. Tânăra interpretă Costina Istodor din Motru declara acum câțiva ani că șansa ei de a debuta în muzica populară s-a datorat descoperirii talentului său de către maestrul Gheorghe Feraru: „După terminarea liceului, intenționez să urmez Conservatorul. Lumea muzicii populare am descoperit-o la vârsta de 10 ani, fiind ajutată de către domnul profesor Gheorghe Feraru de la Clubul Copiilor Motru, unde am fost înscrisă de către părinții mei. Talentul și pasiunea pentru folclor mi le-a dăruit bunul Dumnezeu, la mine în familie nu a cântat nimeni. Muzica pentru mine înseamnă totul! Cel mai mult îmi place să interpretez melodii gorjenesti, dar și altele melodii”.

În 2017, Maestrul Gheorghe Feraru a câștigat ca membru (violonist) al Ansamblului Artistic „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă Gorj, premiul „Pentru cea mai bună orchestră”, la un Festival Internațional de Artă Populară de la Belgrad, Serbia. România a fost reprezentată de acest ansamblu gorjean, iar alături de România au mai fost alte 13 țări.

poate te intereseaza si:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente