miercuri, mai 25, 2022
AcasăActualLiderii minerilor criticați dur de Gheorghe Pecingină

Liderii minerilor criticați dur de Gheorghe Pecingină

Liderii minerilor de la Complexul Energetic Oltenia au fost jigniți dur de către deputatul PNL de Gorj Gheorghe Pecingină. Acesta i-a făcut pe liderii minerilor care l-au contrazis referitor la legea 197/2001, „analfabeți funcționali”.

El a spus că nu este de acord ca liderii minerilor să conteste legea 197/2021. Potrivit acestei legi intrate în vigoare în august 2021, anumite categorii de personal se puteau pensiona mai repede. Este vorba de minerii și energeticienii care aveau 30 ani vechime din care 25 în cariere sau termocentrale. Ei se puteau pensiona la împlinirea vârstei de 52 de ani.

Liderii minerilor au fost atacați de politicianul liberal pe motiv că ei își dau cu părerea despre legi în fața lui. El este jurist în timp ce pregătirea lor este de muncitori în diverse meserii. A pronunțat meserii ca aceea de excavatorist, sudor, mașinist.

Deputatul liberal de Gorj Gheorghe Pecingină i-a făcut „dobitoci” pe liderii minerilor

Un politician care este votat de alegători este obligat de bunul simț să nu critice alegătorii. Un deputat este ales și cu voturile intelectualilor și cu voturile ”analfabeților funcțional” și „dobitocilor”, așa cum i-a calificat el pe contestatarii legii 197/2021. Deputatul gorjean s-a întrebat retoric dacă este vina lui Dan Vâlceanu ”că legea a fost făcută proastă? ”. Îl apăra pe actualul ministru de Finanțe Dan Vîlceanu, unul dintre cei care au propus legea cu pricina. Legea a fost făcută probabil prost. Prost este adverb nu adjectiv cum l-a trecut juristul parlamentar Gheorghe Pecingină.

Politicienii liberali au decis să găzduiască sâmbătă o întâlnire cu liderii sindicali pentru ca legea să producă efectele așteptate de către muncitorii care se pot pensiona la 52 de ani.

Munca grea a minerilor și energeticienilor justifică pensionarea la 52 de ani, în condițiile în care un lucrător are 25 de ani într-o carieră și 30 de ani de muncă în domeniu.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente