sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăStiri LocaleLia Olguța Vasilescu: pensiile nu vor crește, pot scădea

Lia Olguța Vasilescu: pensiile nu vor crește, pot scădea

Lia Olguța Vasilescu a reluat seria intervențiilor publice în care susține revenirea PSD la guvernare. În plus, Lia Olguța Vasilescu a declarat că Legea Pensiilor propusă de PSD este în continuare afectată de politica PNL.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că în PNRR, actualul guvern și-a asumat pun procent maxim pentru pensii, care nu va face posibile măririle din legea propusă de PSD:

Cea mai proastă veste este că prin PNRR şi-au asumat să facă nişte modificări la sistemul de pensii. Fiind pe fonduri europene, când ţi-ai asumat obiective şi nu le atingi, pierzi toţi banii.

Ce scrie acum în PNRR nu se mai poate modifica foarte mulți ani. Degeaba vine PSD la guvernare, ei și-au asumat deja aceste obiective într-o lipsă crasă de experiență, PNRR nu a fost supus dezbaterii.

Legea 127, aprobată în 2019, prevedea că bugetul de pensii trebuie să fie de 11,7% din PIB. În PNRR scrie că procentul nu are voie să depășească 9,4% din PIB. Asta înseamnă că toate pensiile vor scădea!

PSD dacă ar veni la guvernare, ar dori portofoliul Muncii și Protecției Sociale. Atunci, PSD ar putea cere aplicarea legii propuse de Lia Olguța Vasilescu. Raluca Turcan spusese că de la 1 ianuarie, pensiile ar putea fi majorate cu 6-7%. Totuși, în viziunea PSD, această mărire nu ar acoperi inflația.

Chiar dacă nu mai este decât formal în conducerea PSD, Lia Olguța Vasilescu intervine de fiecare dată amintind de legea pensiilor în forma pe care a promovat-o cât a fost la Ministerul Muncii.

Este dificil așadar, pentru PSD să poată impune aplicarea legii pensiilor în forma din 2019. Totuși, declarațiile Liei Olguța Vasilescu au contribuit la creșterea popularității PDS în rândul electoratului care s-a apropiat de PNL, USRPLUS și AUR.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente