vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăCulturaLansare de carte la Cercul Militar Craiova -11 octombrie 2022 - colecția...

Lansare de carte la Cercul Militar Craiova -11 octombrie 2022 – colecția „Primul Război Mondial și Marea Unire a Românilor”

Cercul Militar Craiova, mâine, 11 octombrie 2022, la ora 15:00 va găzdui un eveniment științific de excepție. Evenimentul este prilejuit de lansarea proiectului editorial coordonat de istoricul Eugen Petrescu: „Primul Război Mondial și Marea Unire a Românilor” și va avea loc sub patronajul domnului.prof.univ. dr.habil. Sorin Damean, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova.

Organizator este Centrul de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa” (Râmnicu-Vâlcea) al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, iar parteneri sunt Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, Societatea de Științe Istorice din România – filiala Dolj.

Istoricul Eugen Petrescu a coordonat o importantă colecție de 6 volume care conțin studii și articole istorice, documente, interviuri. În cele peste 4 000 de pagini ale colecției, cei interesați vor putea afla detalii remarcabile, unele inedite, despre evenimente cruciale precum: intrarea României în Primul Război Mondial în 1916, luptele de la Mărăști-Mărășești-Oituz din 1917, Marea Unire a Românilor din 1918, participarea Armatei Române la campania împotriva bolșevismului din Ungaria, Tratatul de Pace cu Ungaria de la Trianon din 1920 și Încoronarea Regală din 1922.

Cele 6 volume ale colecției au fost publicate de către Editura Universitaria din Craiova, în perioada 2016-2022.

La eveniment, vor coferenția nume mari din istoriografia românească, inclusiv cea militară: prof.univ.dr.habil.Sorin Liviu Damean, Con.univ.dr. Tudor Rățoi, Prof.univ,dr.Sevastain Cercel, Conf.univ.dr. Constanțiu Dinulescu, Gen.bg(rtg) Grigore Buciu, Gen.mr.(r) prof.univ.dr. Ion Pâlșoiu. Vor asresa mesaje și urări coordonatorul colecției, Eugen Petrescu, col.Gheorghe Boboc, comandantul Liceului Militar Tudor Vladimirescu din Craiova și directorul Editurii Universitaria Sorin Tudor.

Corul Liceului Militar Tudor Vladimirescu din Craiova va intona cântece patriotice.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente