sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăFără categorieLambriul de lemn, unul dintre cele mai versatile materiale. Iata ce poti...

Lambriul de lemn, unul dintre cele mai versatile materiale. Iata ce poti construi din el!

Proiectele de constructie si design interior impun utilizarea unor materiale care trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. In primul rand, este foarte important ca materialele folosite in cadrul acestui tip de proiecte sa fie sigure si durabile. In al doilea rand, este relevant si impactul pe care il au din punct de vedere estetic. Tocmai din aceste motive, lemnul ramane un material deosebit de popular, care continua sa fie utilizat in diferite forme.

Una dintre aceste forme este cea de lambriu. Folosind lambriu de lemn, te alegi cu un material care poate sa formeze constructii deosebit de sigure si rezistente. Totodata, lambriul pastreaza aspectul traditional al lemnului, caracterizat de caldura si de eleganta. In continuare, poti afla care sunt cele mai importante tipuri de structuri pe care le poti obtine cu ajutorul acestui tip de lemn.

Lambriu de lemn: utilizari practice

Peretii interiori

Una dintre calitatile cele mai importante ale lambriului este capacitatea lui de a adauga eleganta si textura oricarui spatiu pe care il completeaza. Din acest motiv, el se foloseste pentru completarea peretilor din interiorul caselor. Cu ajutorul structurilor de lambriu de lemn, care pot fi aplicate fie pe intreaga suprafata a unui perete, fie doar pe o portiune, se aduce un plus de stil remarcabil in orice spatiu. 

Plafoanele camerelor

In afara de peretii incaperilor, lambriul poate fi montat si pe plafon. In aceasta situatie, el contribuie la crearea unui stil decorativ rustic, deosebit de cald si placut. Plafoanele completate cu lambriu de lemn pot crea un efect de simetrie deosebit, cu podelele din acelasi material. Atat in cazul plafoanelor, cat si in cazul peretilor interiori, adaugarea de lambriu la nivelul lor contribuie la protejarea peretilor pe termen indelungat.

Acoperisul terasei

Daca vrei sa iti construiesti o terasa exterioara, ai posibilitatea de a folosi lambriu pentru construirea acoperisului. Materialul este excelent pentru a te proteja de razele soarelui in timpul zilelor de vara. Si pe timp de seara, el este un element prin care se obtine o atmosfera linistita si primitoare. Fiind tratat cu solutii specifice, lambriul rezista la umezeala si actiunea razelor ultraviolete. 

Obiecte de mobilier

Daca esti pasionat de crearea de obiecte de mobilier, poti apela la acest tip de material pentru a obtine dulapuri, mese, biblioteci sau scaune. El este usor de prelucrat si se poate folosi pentru crearea unor structuri solide si foarte placute din punct de vedere estetic. In plus, suporta si vopsire, daca iti doresti sa personalizezi mobilierul in acest mod. Nu uita cu lemnul este si un material rezistent la socuri mecanice, iar lambriul pastreaza aceasta caracteristica.

Decoratiuni exterioare

Pe langa obiecte de mobilier destinate utilizarii la interior, din lambriu de lemn se pot realiza si structuri decorative pentru exterior. Panouri de lemn, garduri si alte componente pot fi obtinute prin prelucrarea acestui material. Il poti folosi si pentru a construi rafturi pe care sa le folosesti in terasa sau in bucataria de vara.

Intra pe Construiesti.com si comanda si tu lambriu din lemn de esenta de molid, rezistent si cu aspect elegant, dar cel mai important la preturi foarte avantajoase!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele