sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăActualJudețul Mehedinți: proiect de 50 milioane euro

Județul Mehedinți: proiect de 50 milioane euro

Județul Mehedinți a semnat un important contract de finnațare din fonduri europene pentru reabilitarea rețelei de apă și canal din județ .
              Județul Mehedinți este unul din județele Olteniei care are nevoie de cele mai rapide investiții. Drobeta Turnu Severin nu are încă autonomie termică. Adică, încălzirea încă depinde de pornirea cazanelor de la fosta RAAN. Iar aceasta se face cu acordarea de bani d ela Guvern, pentru păcură. Ideea centralei pe gaz, încă trenează.
              Valoarea totală a contractului este de 50 milioane euro. Aproape o jumătate din valoare, adică 20 milioane euro reprezintă cota Municipiului Drobeta Turnu Severin.
              Autoritățile își propun să investească acești bani în: 7 kilometri reabilitare rețea apă potabilă; 1 kilometru extindere rețea apă potabilă; 5.844 de contoare noi de apă cu citire la distanță; 5.165 de cămine noi; 12 kilometri reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajere; 5 kilometri extindere rețea de canalizare; recorduri noi la consumatori; stații de pompare a apelor uzate; branșamente noi.

Primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat: ,,Vom înlocui și conducta de aducțiune din fluviul Dunărea, care din anii 60 nu a mai fost reabilitată. Este o investiție extrem de utilă care va aduce un aport important în ceea ce privește confortul cetățenilor și le va îmbunătăți automat calitatea vieții.”

Alimentarea cu apă pentru Județul Mehedinți și pentru orașul Drobeta Turnu Severin sunt o problemă istorică. Legendarul Castel de Apă contruit înainte de Primul Război Mondial a rezolvat parțial problema alimentării orașului, folosind apa din Dunăre. Ulterior, investițiile au continuat, dar Dunărea a rămas sursaprincipală de alimntare cu apă. Mehedințiul are un relief de luncă, câmpie, podiș și sub-montan și montan, cu predominanță carstică. Apele de munte erau captate pentru funcționarea morilor cu piatră, unicat în Europa.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente