vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăExterneJimi Hendrix ne-a părăsit acum 52 de ani

Jimi Hendrix ne-a părăsit acum 52 de ani

Nu cred că există un iubitor al rock-ului, indiferent de gen, sau subcategorie care să nu țină minte ritmul chitarei lui Jimi Hendrix. Acesta a fost unul din cei mai mari chitariști care a slujit cu credință hard-rock-ul în scurta sa viață de numai 27 de ani. James Marshall Hendrix se născuse la 27 noiembrie 1942 la Seattle, statul Washington, SUA.

Azi, el este considerat unul dintre cei mai mari chitariști din lume în rock, stilul său inovativ de a scoate totul din chitara electrică a creat un stil, stilul „Jimi Hendrix”. A trăit la cote maxime și nu a fost interesat să înregistreze oficial prea multe albume. În schimb, a înregistrat masiv piesele sale, care au rămas în copiile studiourilor. A lansat „Are You Experienced?” abia în 1967. Jimi Hendrix a mai înregistrat în studio albumele  Axis Bold As Love lansat în 1968 și dublul LP ELectric Ladyland, în același an. Totuși experții consideră că acestea nu au calitatea albumului de debut, în acestea artistul experimentând variante ale stilului său.Multe discuri în lume se ascultă în copii făcute după înregistrările din arhivele studiourilor. Evident, au avut loc multe dispute pe drepturile de autor ale lui Hendrix.

Problemele sale cu drogurile și alcoolul îl vor face să își distrugă viața. A fost arestat la Toronto, în Canada, în mai 1969, pentru posesie de heroină. După eliberare, ultima sa mare perfomanță publică este cântarea imnului de stat al SUA  The Star Spangled Banner pe care a cântat-o la închiderea legendarului Festival Woodstock în august 1969. Din iunie 1970, Jimi Hendrix a început să lucreze la un al patrulea album care urma să se numească First Rays Of the New Rising Sun, numai că la 18 septembrie 1970, la nici 28 de ani, a murit la Kensington, Marea Britanie, axfisiat mecanic în somn cu propria vomă, după ce a consumat anterior alcool în exces.

Revista „Rolling Stone”, acum 19 ani, în 2003, l-a desemnat cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente