marți, octombrie 4, 2022
AcasăActualIncident feroviar la Ploștina-Motru: o garnitură cu 16 vagoane de lignit a...

Incident feroviar la Ploștina-Motru: o garnitură cu 16 vagoane de lignit a deraiat

Astă-seară după ora 17.00, o garnitură de tren care transporta 16 vagoane de lignit de la cariera de suprafață Roșiuța și care se îndrepta spre stația CF Motru pentru a compune un convoi-navetă a deraiat în zona Ploștina. ITM Gorj a deschis o anchetă. Din primele date, rezultă că mecanicul garniturii CFR Marfă a constatat că sistemul de frânare nu este în parametri normali și a cerut impiegatului să treacă pe linia de evitare. Manevra s-a executat rapid, dar trenul fiind încărcat, din cauza inerției, vagoanele au împins locomotiva peste tampoane, fapt ce a dus la deraiarea locomotivei și a primelor 7 vagoane. Nu au existat victime, numai pagube materiale. Locomotiva nu s-a răsturnat.

Incidentul vine la o zi după ce Virgil Popescu, Ministrul Energiei declarase la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR contra sa că la CE Oltenia nu a fost niciun accident de muncă.

În prezent, există o dispută activă și continuă a celor de la Bankwatch, un ONG ale cărui surse de finanțare nu se prea cunosc (se știe că agenda sa este antinațională dorind să distrugă mineritul românesc cât a mai rămas și să forțeze închiderea carierelor de exploatare, a termocentralelor care rămân fără cărbune) contra CE Oltenia, ei dorind să saboteze producția de cărbune și să forțeze închiderea carierelor de la Roșia, Roșiuța, Peșteana Nord pe motiv că nu se respectă acordul de mediu. CE Oltenia se confruntă cu numeroase pricese în justiție.

Să nu uităm că este un tren al CFR Marfă, companie de stat pe care mulți rechini o vor desființată pentru a face loc firmelor private, iar accidentele feroviare arată vulnerailitatea unei companii.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente