Oricine detine un restaurant, o pizzerie sau o patiserie stie deja ca cele mai importante echipamente din cadrul unei bucatarii profesionale sunt cuptoarele. Cu ajutorul lor are loc cea mai importanta parte a procesului de preparare a alimentelor, care transforma niste simple ingrediente intr-o mancare delicioasa, capabila sa satisfaca gustul clientilor si sa ii faca sa revina cat mai des.
Daca detineti sau conduceti o unitate de administratie publica sau daca doriti sa deschideti una, este important sa alegeti cu maxima atentie furnizorul de echipamente pentru bucatarii profesionale. Compania care se remarca in acest domeniu si este prezenta pe piata romaneasca inca din 1992 este Fresco Expert, ale carei produse au devenit in timp o adevarata garantie a calitatii.
Iata unele dintre cele mai performante tipuri de cuptoare pe care le puteti achizitiona chiar in acest moment din magazinul online Fresco.ro, in functie de specificul restaurantului pe care il administrati!
Cuptoare cu convectie si multifunctionale pentru restaurante
Un cuptor gastronomic cu convectie reprezinta unul dintre secretele gustului excelent al mancarurilor din cele mai bune restaurante. Ele sunt astfel concepute incat preparatele sa fie coapte uniform, datorita caldurii care circula in camera de coacere. Ofera un plus de versatilitate fata de cuptoarele traditionale, reduc timpul de preparare si temperatura necesara.
La randul lor, cuptoarele multifunctionale sau multicook se dovedesc ideale pentru bucatarii profesionale. Un astfel de echipament include doua pana la patru camere de coacere independente. Astfel, puteti sa lucrati simultan cu 4 temperaturi diferite si 4 timpi de coacere diferiti.
De exemplu, puteti alege un cuptor electric cu convectie, cu comanda mecanica, de la Virtus Group GmbH. Lucreaza la o temperatura cuprinsa intre 50 si 280 de grade Celsius si are o capacitate de 3 pana la 6 tavi. Cu greutatea de 45 de kilograme, are urmatoarele dimensiuni nete: lungime de 686 de milimetri, latime de 550 de milimetri si inaltime de 580 de milimetri.
Un alt produs apreciat este SkyLine Pro de la Electrolux Professional, cuptor combi prevazut cu interfata cu ecran tactil complet de inalta rezolutie. Este dotat cu un sistem de distributie a aerului OptiFlow pentru a obtine performante maxime cu 7 nivele de viteza ale ventilatorului. Are 5 cicluri automate: usor, mediu, puternic, foarte puternic si doar clatire. Toate componentele sunt fabricate din otel inoxidabil.
Cuptoare pizza performante si cuptoare pentru patiserie
Echipamentele necesare pentru a produce o pizza de buna calitate nu pot lipsi din dotarea unei bucatarii profesionale. Cele pentru pizza sunt disponibile in magazinul online Fresco.ro intr-o mare varietate de modele: cu una sau doua camere de coacere, cu alimentare electrica, pe gaz sau pe lemne, prevazute cu reglaj separat al temperaturii pentru partea superioara si inferioara si cu o structura din otel care garanteaza rezistenta in timp.
In ceea ce priveste cuptoarele pentru patiserie, coacerea uniforma este asigurata de ventilatorul cu autorevers, care uniformizeaza distributia caldurii in camera de coacere. In plus, reglarea automata a umiditatii asigura obtinerea celor mai gustoase produse. Printre dotarile esentiale se numara si functia de evacuare rapida a umiditatii, care permite formarea crustei la exteriorul produselor de patiserie, ele ramanand moi si pufoase in interior.
Astfel, indiferent ce unitate de alimentatie detineti, Fresco.ro va ofera cele mai bune solutii pentru bucatarii profesionale. Alegeti cuptoare de calitate si veti produce o mancare gustoasa, pe care clientii vor dori sa o savureze cat mai des!