joi, iunie 13, 2024
AcasăAuto/MotoGhidul complet pentru întreținerea bateriei auto pentru o conducere sigură și fiabilă

Ghidul complet pentru întreținerea bateriei auto pentru o conducere sigură și fiabilă

Ce este o baterie de mașină și cum funcționează?

Bateria mașinii este un dispozitiv electrochimic care stochează energia electrică și o pune la dispoziție după cum este necesar pentru a porni motorul, a furniza energie electrică pentru lumini, radiouri și alte echipamente electrice atunci când este nevoie.

O baterie de mașină transformă energia chimică în electricitate printr-un proces numit electroliză. Când conectezi o baterie de mașină la un bec sau la un alt dispozitiv electric, întrerupe circuitul și lasă curentul să circule de la un terminal al bateriei la altul.

Cel mai comun tip de baterie auto este plumb-acid. Are șase celule care sunt conectate în serie. Fiecare celulă are două plăci de plumb scufundate în soluție de acid sulfuric cu un burete între ele care acționează ca un conductor pentru electroni. Plăcile sunt făcute din plumb deoarece este dens și nu se corodează ușor, ceea ce îi permite să stocheze bine încărcarea.

Cum să alegi cea mai bună baterie de mașină pentru vehiculul tău

Alegerea bateriei potrivite pentru vehiculul tău poate fi o sarcină descurajantă. Există atât de multe opțiuni și nu este întotdeauna clar care dintre ele este cea mai bună alegere. Cu toate acestea, dacă știi ce fel de baterie ai nevoie, acest lucru va ușura mult procesul.

Există două tipuri principale de baterii auto – plumb acid și litiu ion. Bateriile cu plumb-acid sunt mai ieftine, dar mai puțin eficiente decât bateriile cu litiu-ion. Bateriile cu litiu-ion durează mai mult și pot rezista la temperaturi mai ridicate, dar sunt mai scumpe de cumpărat și întreținut decât bateriile cu plumb-acid.

Pe lângă aceste două tipuri de baterii, există și tehnologia AGM (fibră de sticlă absorbită) care este utilizată în aplicații cu ciclu profund, cum ar fi sistemele de energie solară sau vehiculele electrice precum cărucioarele de golf sau stivuitoarele.

Care sunt semnele că bateria mașinii tale trebuie înlocuită?

Există câteva semne de avertizare că bateria mașinii tale trebuie înlocuită:

1) Dificultate la pornirea vehiculului

2) Aprinderea și stingerea în mod repetat a farurilor sau a luminilor interioare

3) Dificultate la pornire după ce a stat o lungă perioadă de timp

4) Rata de aprindere a motorului

5) Accelerație lentă

6) Lămpi de avertizare pe tabloul de bord (baterie, alternator etc.)

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele