miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăSănătateFructele uscate au o gamă variată de nutrienți

Fructele uscate au o gamă variată de nutrienți

Fructele obținute prin procesul de deshidratare reprezintă o gustare sănătoasă, o gustare ce vă ajută să vă satisfaceți pofta de dulce. Ele sunt obținute prin eliminarea apei din fructele proaspete, iar prin intermediul acestui proces se păstrează toate vitaminele, mineralele, fibrele și substanțele nutritive importante. Dar avem și o variantă secundară prin fructele liofilizate care sunt produse prin înghețare profundă la o presiune foarte mică și astfel fructele își păstrează gustul și aroma unică. Reziști tentației? Rămâne de văzut.

Care este aportul corect de fructe uscate?

Prin fructe deshidratate înțelegem o opțiune benefică sănătății ce nu ar trebui să lipsească din nicio dietă. Aportul corect de fructe uscate ar trebui să fie unul zilnic. Sunt ideale de adăugat în micul dejun, avantajele lor constând în prevenirea constipației și în fortificarea oaselor grație conținutului lor ridicat de calciu și zinc. Consumat cu moderație, acest aliment poate fi un aliat de nădejde pentru a-ți menține sănătatea în parametrii optimi.

Micile beneficii ale fructelor uscate care aduc  o schimbare în viața noastră

Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate oferite de fructele deshidratate:

  • Alimentele deshidratate sunt bogate în nutrienți și oferă o cantitate de energie de patru ori mai mare decât cea oferită de alimentele proaspete
  • Fructele uscate sunt mai ușoare de digerat și mai sățioase decât cele proaspete. Nu este nevoie să consumi cantități mari de fructe deshidratate pentru a simți acea senzație de sațietate
  • Merită să le incluzi în dieta ta zilnică pentru că susțin digestia corectă. Mai mult, o porție de 100 de grame de fructe deshidratate îți poate satisface pofta de mâncare oferindu-ți energie și ajutându-te să eviți servirea de gustări între mese.

Pentru a profita de beneficiile oferite de fructele deshidratate, este esențial să le consumi în cantități adecvate – adică nu mai mult de 100 de grame pe zi. Utilizând această cantitate zilnică, vei fi sigur că îți aprovizionezi organismul cu nutrienții esențiali și te va ajuta să eviți oboseala cronică.

Avem și beneficii osoase din partea fructelor deshidratate?

Răspunsul la această întrebare este da fără urmă de îndoială. Acest tip de beneficiu este foarte important, în special pentru partea feminină, densitatea osoasă a acestora scăzând semnificativ pe măsură ce înaintează în vârstă.

Ca de final, vrei să afli modalitatea prin care fructele deshidratate îți pot ajuta oasele? Uite cum:

  • Sunt o sursă naturală de fier, calciu, magneziu și zinc
  • Datorită conținutului ridicat de vitamina C, E și antioxidanți, fructele uscate previn dezvoltarea bolilor degenerative
  • Îmbunătățesc digestia și mențin intestinele curate prevenind acumularea toxinelor
  • Sunt o sursă naturală de potasiu și vitamine B
  • Nu conțin sodiu și sunt bogate în micronutrienți facilitând reducerea tensiunii arteriale
  • Sunt bogate în grăsimi sănătoase omega-3 și omega-6.

Restul te lăsăm să le descoperi singur, fără ajutor suplimentar.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele