sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualFestivalul Medieval începe la Drobeta Turnu Severin

Festivalul Medieval începe la Drobeta Turnu Severin

 Festivalul Medieval al Cetății Severinului va avea loc într-o nou ediție în perioada 3-5 septembrie 2021. Eevenimentul va fi organizat de către Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin.

Participanții la Festivalul Medival al Cetății Severinului vor putea participa la ateliere cu muzică medievală, demonstrații de luptă cu cavaleri, parade, spectacole și călătorii în lumea medievală.

Primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a declarat: ,,Mă bucur că putem relua acest festival care de-a lungul anilor și-a dovedit utilitatea. Copiii au învățat istorie aici, s-au bucurat de luptele cavalerilor și de tot ce ține de epoca medievală.”

Publicul va trebui să respecte normele de distanțare socială din timpul pandemiei. Trebuie ca oamenii să înțeleagă că pandemia nu a trecut.

Epoca medievală este o epocă a onoarei, a spiritului cavaleresc. Cetatea Severinului a fost una din cele mai bine realizate cetăți din vremea sa.

Cetatea Severinului a fost un extraordinar punct strategic în Evul Mediu. Cetatea Severinului s-a aflat succesiv în stăpânirea Ungariei și a Țării Românești, fiind condusă de Banii Severinului. Ulterior, Bănia a migrat spre Strehaia, apoi la Craiova, devenind o instituție importantă a Evului Mediu românesc.

Cetatea Severinului a fost distrusă după Bătălia de la Mohacs din 1526. Atunci, locuitorii Cetății Severimului s-au retras la Cerneți, care a devenit apoi reședința Județului Mehedinți. Potrivit tradiției, numele de Cerneți ar veni de la „cerniți”, adică întristați, îndoliați sau oameni plecați dintre zidurile negre, arse.

Festivalul Medieval al Cetății Severinului este o manifestare așteptată de publicul local și național. Alături de cetățile Ada-Kaleh și Orșova, Cetatea Severinului.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente