vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăSportFCU Craiova: rezultat sub așteptări în campania de pregătire din Austria

FCU Craiova: rezultat sub așteptări în campania de pregătire din Austria

Oltenii antrenați de Marius Croitoru au avut o prestație sub așteptări, câștigând patru puncte din 12 posibile din patru confruntări amicale, desfășurate în campania de pregătire din Austria.

FCU Craiova 1948 pregătită de Marius Croitoru a obținut o victorie, cu 1-0 în disputa cu Admira Wacker. „Știința” a fost învinsă de AEK Larnaca, 1-2, a făcut un egal, 3-3 cu Kapfenberger SV și a fost înfrântă aseară de vicecampioana Ungariei Kisvarda cu 2-1.

Selecționerul din Bănie are șansa să vadă care sunt compartimentele unde mai este nevoie de lucru. Fără îndoială, Craiova, pierzându-l pe Kovacic a rămas puțin descoperită, numai că oltenii fac mereu greșeala de a nu fi suficient de ofensivi și a sta mereu în apărare după ce au luat conducerea pe tabela de marcaj. Este o meteahnă veche a fotbalului românesc încă de pe vremea lui Jenei, Iordănescu sau Pițurcă. O echipă ofensivă, condusă, profită de erorile din apărare și poate egala. Finalurile meciurilor românești sunt mereu halucinante, multe meciuri fiind piedute în prelungiri.

Așadar, cu atâția ”stranieri” în lot, golul craiovean de ieri fiind marcat de un italian, poate oltenii își fac un renume de echipă ofensivă, fără a juca mereu în apărare sau cu „fundul în poartă” cum se spune.

 La pauză, oltenii au intrat conduși cu 1-0 de Kisvarda după ce maghiarii au înscris, în minutul 33, prin Makovski. Compagno a reușit egalarea în a doua parte a disputei (minutul 70), dar Comaj, în minutul 85, a executat impecabil o lovitură de la 11 m, asigurând cel de al doilea gol al vicecampionilor Ungariei și, implicit, victoria în această partidă. Așadar, în nici 15 minute de la egalare, oltenii au fost din nou conduși pe tabela de marcaj.

Trei atacanți, patru mijlocași și trei fundași mi se pare o formulă bună de joc pentru a nu trece dintr-o dată de la o apărare permanentă la un atac care să lase adversarului spații de manevră.

Am apucat să văd ieri puțin dintr-un meci al lui Liverpool cu AC Milan. Milanezii au profitat de spațiul din apărare la finalul primei reprize și au dat al doilea gol englezilor care au lăsat nemarcați doi milanezi la 3 m de poarta englezilor.

Am dat acest exemplu pentru că soluția victoriei stă mereu în atac. Napoleon spunea că apărarea cea mai bună este mereu atacul…

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente