joi, iulie 18, 2024
AcasăActualFaci mișcare alături de câinele tău sau îl duci la dresaj? Află...

Faci mișcare alături de câinele tău sau îl duci la dresaj? Află ce tip de lesă îți indică specialiștii să folosești

Cum deja știi, lesa câinelui este importantă pentru siguranța lui și a celor din jur. În plus, folosirea lesei pentru animalul de companie este obligatorie prin lege, chiar dacă acesta este dresat și teoretic îl poți controla. Reține că achiziționarea lesei este o adevărată investiție și trebuie să te raportezi cu prioritate la anumite criterii de selecție. Destinația de utilizare ar fi unul dintre ele.

Tipuri de lese și situații în care pot fi utilizate corect

Lesa retractabilă este flexibilă. Tocmai de aceea, deținătorii de câini optează pentru acest model, permițând animalului să se miște liber, să adulmece pământul sau alte animale fără a fi nevoiți să grăbească pasul. Lesa retractabilă poate fi utilizată în locuri neaglomerate, fără trafic de mașini, unde câinele să se poată plimba nestingherit, să exploreze după bunul plac împrejurimile. De exemplu, o astfel de lesă este adecvată în cadrul plimbărilor prin parc sau pădure, unde vrei să eviți contactul câinelui cu locuri sau animale periculoase. Astfel, dacă la orizont apare un alt câine, vă apropiați de o stână sau dacă se îndepărtează prea tare, poți trage ușor de lesă pentru a-ți apropia companionul și a-l scoate ușor din zona riscantă. Așadar, câinele este ferit într-o manieră simplă de conflictele cu alți câini, incidente cu animale de pădure sau contactul cu mașinile. Consultă gama de lese retractabile pe https://pentruanimale.ro/lese-caini și dăruiește-i blănosului tău preferat confort, libertate de mișcare și siguranță în timpul plimbărilor zilnice cu un singur produs!

Lesa metalică este foarte rezistentă și este o alegere bună în cazul raselor de câini de dimensiuni medii si mari. Există modele care protejează mâna stăpânului de urmele de lesă, în cazul în care animalul are obiceiul să tragă brusc, acestea fiind dotate cu un mâner din piele sau un material mai moale. Cu toate acestea, lesele din metal nu sunt o alegere foarte populară in rândul posesorilor de câini, printre cele mai populare fiind cele din nylon sau din piele.

Lesa standard pentru câini are lungimea variabilă între 1.2-2.5 metri. Dimensiunea optimă pentru plimbarea animalului de companie este de 1.5 metri. La această lungime, câinele are libertatea de mișcare necesară, iar stăpânul menține controlul asupra direcției de deplasare și a reacțiilor animalului. Dimensiunea de 2-2.5 metri este excelentă pentru deplasări în spații deschise, cu mai puțin trafic.

Lesa de urmărire are o lungime între 5-15 metri. De regulă este confecționată din nylon, bumbac, sau sub formă de șnur, chingă sau cordelină. O poți utiliza atunci când vrei să îți dresezi câinele să execute comenzi la distanță, să aștepte, etc. Acest model de lesă este inclus în procesul de dresaj al câinilor polițiști, de vânătoare sau de urmărire. Lesa de urmărire este concepută pentru spații deschise, puțin populate, unde vrei să îi oferi câinelui libertate de mișcare fără a slăbi contactul cu el.

Alege modelul potrivit de lesă pentru câinele tău în funcţie de talie, vârstă şi nivelul de dresaj şi asigură-i blaosului tău confort şi siguranţă în timpul plimbărilor zilnice.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele