vineri, martie 29, 2024
AcasăActualFace reading – o nouă metodă, folosită atât în dezvoltare personală, cât...

Face reading – o nouă metodă, folosită atât în dezvoltare personală, cât şi în afaceri. Curs de fizionomie, în premieră, şi la Craiova

Cursurile de dezvoltare personală capătă tot mai mult teren în ziua de zi. Mulți merg la astfel de cursuri fie că vor, într-adevăr, să se cunoască mai bine pe ei înşişi şi să interacționeze mai uşor cu ceilalți, fie pur şi simplu pentru că este la modă. Când vine vorba despre Face Reading, la mijloc este şi o doză mare de curiozitate. Pare ceva abstract, misterios, dar este o tehnică folosită de când lumea şi pe care cu toții o cunoaştem şi o utilizăm dintotdeauna, dar fără să ne dăm seama. Citim fețe de mici. Ne place sau nu ne place o persoană, dar nu ştim de ce. Pur şi simplu, chipul omului respectiv ne transmite ceva. Studiul fizionomiei vine să ne ofere răspunsuri. În perioada 27-28 august, Face Keys ţine un curs de fizionomie, în premieră, şi la Craiova.

Alexandru Bocunescu este specialist în fizionomie şi se ocupă exclusiv de studiul acestei tehnici, de aproape 4 ani. A început să învețe alături de un om care şi-a dedicat ultimii 20 de ani din viață acestui domeniu, apoi a vrut să dezvolte şi să despice fiecare detaliu în patru.
“Cu toții suntem fizionomişti, ne uităm la fețele celorlalți. Fiecare mare cultură a lumii a avut propria tehnică de citire a feței, folosită în diverse domenii. Chinezii au utilizat-o pentru determinarea stării de sănătate, indienii pentru a descoperi norocul din viața unui om, arabii au folosit-o pentru a-şi da seama de personalitatea celor din fața lor, în principal în comerț.”, povesteşte Alexandru Bocunescu.

Cum ne trădează fața?

Ce reuşeşti să vezi pe chipul unui om? De la capacitatea de a fi un bun manager, loialitate, generozitate şi hotărâre, până la frământări, frustrare şi violență.
“Violența se vede în partea din mijloc a nasului. Cu cât nasul este mai lat, cu atât persoana este mai violentă. Violența nu înseamnă neapărat că va lovi un alt om. Violența înseamnă atunci când exprimi agresivitatea mentală în plan fizic – de nervi, spargi un pahar, loveşti cu pumnul în masă, dai cu piciorul într-un scaun.”, spune Alexandru Bocunescu.
Fața umană are peste 40 de muşchi, ce fac zilnic mii de mişcări. Muşchii noştri faciali se formează în timp, în funcție de felul în care gândim, în funcție de felul în care reacționăm la stresul din viața noastră. Este exact ca atunci când mergem la sală şi ne lucrăm corpul. Ceea ce gândim reprezintă practic exercițiile care ne modelează muşchii faciali. Cu cât suntem mai stresați, cu atât trăsăturile faciale se vor modifica în consecință. Obrajii vor cădea, la fel şi colțurile gurii. Cu cât suntem mai fericiți, mai impliniți, obrajii vor fi mai ridicați.
De asemenea, putem să ne dăm seama de predispoziția cuiva de a minți, de a înşela, de a fi libertin.

Omul poate deveni o carte deschisă, fără să spună un singur cuvânt

Mulți apelează la această tehnică pentru a se cunoaşte mai bine pe ei înşişi. Alții folosesc metoda în resurse umane. De exemplu, dintr-un teanc de sute de cv-uri, pe baza pozelor aleg persoanele potrivite pentru un anumit post. Şi reduc considerabil numărul candidaților pe care îi cheamă la interviu. Un contabil bun va fi interesat de detalii, deci va avea, de pildă, sprâncele depărtate una de alta, iar un manager bun le va avea foarte apropiate sau chiar unite, deoarece el trebuie să vadă imaginea de ansamblu, este un coordonator.
De asemenea, în vânzări, te poate ajuta să îți dai seama cum să îi prezinți clientului un produs – dacă să insişti pe detalii, pe mecanismul de funcționare ori trebuie să îi explici cum îi va schimba viața în bine. Pentru un avocat, este util în procese şi la inteogatorii. Îi va fi mai uşor să abordeze martorul sau judecătorul, după ce îsi dă seama ce fel de tonalitate a vocii trebuie să folosească, dacă trebuie să aibă un discurs scurt ori să mizeze pe latura emoțională.
“În negociere este un atu, pentru că acela care ştie să vadă dincolo de aparențe, controlează discuția. Ştie unde să pună punctul pe “i”, când să pluseze şi când să bată în retragere”, explică Alexandru Bocunescu.
Face Reading nu te lasă baltă nici în… club! Este, cu siguranță, mult mai uşor şi mai indicat, să începi o conversație cu o persoană deschisă, decât să nimereşti fix lângă cine nu trebuie. Iar povestea poate merge mai departe – atunci când îți alegi partenerul de viață sau, mai târziu, în relația de cuplu.
Face Reading-ul duce, aşadar, comunicarea la un alt nivel.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele