duminică, iunie 23, 2024
AcasăCasa si gradinaEste gazonul sintetic o soluţie mai practică decât gazonul natural pentru un...

Este gazonul sintetic o soluţie mai practică decât gazonul natural pentru un teren de sport?

Sistemele actuale de gazon artificial sunt ideale pentru a crea terenuri de fotbal, tenis de câmp sau multisport  atât în aer liber, cât și la interior. Există mai multe tipuri de gazon artificial, potrivite pentru fiecare sport în parte sau pentru mai multe sporturi deopotrivă, în funcţie de înălţimea firului de iarbă şi a densităţii. Astăzi se foloseşte tehnologie de ultimă generație pentru realizarea firelor de gazon astfel încât rezultă un produs de foarte bună calitate, ale cărui fire nu se rup, suprafaţa este una ce oferă o foarte bună aderenţă şi protecţie la impact (căzături).

Există câteva avantaje de a utiliza gazonul natural pentru terenurile sportive, dar acestea implică foarte multe costuri şi operaţiuni de realizare şi de mentenanţă ulterioară. Gazonul sintetic devine deosebit de popular pentru terenurile de fotbal şi tenis de câmp în aer liber şi cele acoperite tocmai datorită simplităţii şi costurilor reduse cu întreţinerea. 

În ceea ce privește siguranța și performanța, gazonul artificial are mai multe avantaje. Pe lângă faptul că este sigur, poate reduce și costurile de întreținere. Un bun exemplu este modul în care iarba artificială elimină nevoia de îngrășăminte. De asemenea, oferă o suprafață de joc mai uniformă. Drept urmare, poate ajuta echipele și jucătorii să joace pe un teren cu mai puține accidentări. 

În timp ce unii oameni se întreabă dacă iarba artificială este cea mai bună pentru sport, un studiu recent a furnizat dovezi că aceasta este cea mai bună opțiune. Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au măsurat performanța sistemelor de gazon artificial și au venit cu repere pentru performanța acestora. Printre acestea s-au numărat durabilitatea și aderenţa, care sunt esențiale pentru sportivi.

Există multiple alte beneficii ale gazonului sintetic pentru practicarea sporturilor, inclusiv siguranță și flexibilitate sporite. Terenurile cu gazon artificial pot fi folosite în weekend fără a afecta negativ starea suprafeţei precum la cele de iarbă naturală. În plus, pot găzdui tabere sportive în orice anotimp, care cresc oportunitățile copiilor de a practica un sport. Terenurile cu gazon sintetic pot fi echipate și cu iluminare puternică, ceea ce permite organizarea meciurilor pe întuneric, oferind părinților care lucrează şansa să participe la ore mai târzii. 

Pe lângă faptul că oferă o bază mai bună, terenurile cu gazon sintetic reduc și electricitatea statică. Inspecțiile regulate ale umpluturii sunt importante, în special în zonele cu utilizare intensă, unde câmpul este folosit frecvent. Acest lucru va crește, de asemenea, durabilitatea câmpului și va preveni orice potențial de creștere microbiană. Pe lângă prevenirea creșterii bacteriene, umplutura este o componentă cheie a gazonului sintetic. 

O investiție în suprafața de joc este o investiție directă în fiecare sportiv care pășește pe teren. Atât echipele de acasă, cât și echipele aflate în deplasare vor aprecia upgrade-ul și, în cele din urmă, terenul tău va deveni o locație favorită pentru antrenament și joc.

Hattrick Sport este o companie specializată în amenajarea terenurilor de sport cu gazon artificial sintetic. Firma asigură consultanţă de specialitate, transport şi montaj oriunde în România. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.gazonartificial.com.ro

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele