miercuri, iulie 17, 2024
AcasăFashionEmidale.ro - Alege nasturi de cea mai bună calitate!

Emidale.ro – Alege nasturi de cea mai bună calitate!

Nasturii sunt acele mici obiecte pe care adesea le găsim aruncate printr-un sertar. Mai sunt cunoscuți și sub denumirea de ”bumbi”. Nu prea multă lume știe despre importanța lor și modurile diferite în care pot fi utilizați.

Vei putea găsi nenumărate modele și dimensiuni, care mai de care mai interesante, doar pe Emidale.ro!

Nu din totdeauna nasturii au avut rolul pe care-l cunoaștem astăzi. Cine ar fi crezut că niște obiecte mici pot avea o istorie atât de vastă?

Lucruri mai puțin știute despre nasturi

Prima oară, bumbii au fost realizați în perioada Bronzului. Mai exact, în jurul anului 2.000 Î.Hr. Materialele din care erau realizați erau:

 • Os;
 • Piatră;
 • Corn;
 • Cochilii.

Nu aveau rolul pe care-l cunoaștem astăzi, cel de închidere a unor obiecte vestimentare sau accesorii. Erau strict folosiți pentru decorațiuni.

Prima și prima dată rolul pe care-l are astăzi nasturele a fost atribuit de către un grec. Acesta s-a gândit că ar fi mai sigur să-și prindă hainele cu ajutorul unui bumb, care înlocuia un ac.

Și de atunci, până astăzi, scopul bumbilor a rămas același. Nasturele este parte din viața noastră de mai bine de 5000 de ani. După descoperirea grecilor, nasturii au început să fie folosiți și de către turci și mongoli.

Doar în anul 1200 a început să fie utilizat și în Europa. În anul 1250, în Franța, exista Breasla Producătorilor de Nasturi, ce produceau aceste mici obiecte pentru persoanele din înalta clasă socială, mai exact, pentru aristrocrați.

Nasturii au devenit un simbol al statutului social, chiar dacă și clasa de jos avea posibilitatea să-i procure. Nasturii au reușit să provoace chiar și un război. Neînțelegerea a pornit între croitorii din Breasla Producătorilor de Nasturi din Franța.

Aceștia au pus în pericol profitabilitatea breslei, producând nasturi din materiale textile. Astfel, au pornit proteste violente, războiul fiind oprit printr-o lege care interzicea croitorilor să creeze astfel de nasturi. Cine se abătea de la regulă era aspru amendat.

Până și biserica i-a catalogat ca fiind ”Ispita Diavolului”. Nasturii și-au căpătat acest nume în urma folosirii lor de către femeile aristrocrate care îi purtau pentru a lăsa la vedere un decolteu generos.

Astăzi, nasturii nu  mai sunt un subiect atât de controversat. Însă, cu siguranță viața noastră ar fi foarte diferită fără ei. Chiar dacă sunt inofensivi, există o fobie legată de bumbi, numită ”coumponofobie”. În altă ordine de idei, unii oameni transformă simplii nasturi în adevărate obiecte de colecție.

Ce poți realiza din nasturi?

Cu toate că există o frică legată de ei, unii oameni văd adevărata frumusețe a nasturilor. Așa cum am specificat în rândurile anterioare, nasturii au și rol estetic. Prin urmare, se pot creea o multitudine de obiecte cu ajutorul lor.

Pentru pasionații de obiecte hand made, s-au inventat:

 • Accesoriile din nasturi – cercei, brățări, coliere;
 • Decorațiuni pentru sărbători;
 • Tablouri care mai de care mai frumoase;
 • Rame foto;
 • Lumânări decorative etc.

Accesoriile realizate din nasturi sunt la mare căutare printre tinerele domnișoare. Aceste bijuterii sunt destinate persoanelor cu un spirit liber. De obicei, sunt oameni foarte veseli ce apreciază obiectele hand made și pun mare preț pe ele.

Din nasturi se pot realiza atât cercei, cât și alte tipuri de bijuterii. Pe de altă parte, iubitorii sărbătorilor de iarnă, pot avea acum decorațiuni inedite pentru Crăciun.

Magia Crăciunului este resimțită încă de la cei mai mici, până la cei mai mari dintre noi. Fiecare se bucură în felul lui de sărbătorile de iarnă. Prin urmare, ne dorim să petrecem cât mai mult timp util alături de familie.

Confecționarea decorațiunilor de Crăciun din nasturi este o activitate frumoasă pe care o poți realiza împreună cu micuții tăi. Ei vor aprecia și se vor bucura de efortul depus. Printre decorațiunile care se pot realiza se numără și:

 • Globurile pentru brad;
 • Coronițele de pus la ușa principală;
 • Decorațiuni specifice pentru masă;
 • Tablouri specifice de iarnă etc.

Prin urmare, chiar dacă nu acordăm prea mare importanță acestor obiecte mici, viața noastră ar fi cu totul diferită fără nasturi. Pe site-ul nostru, Emidale.ro, vei găsi nasturii de care ai nevoie. Chiar dacă dorești să îi utilizezi pentru rolul lor functional sau estetic, cu siguranță calitatea își va spune cuvântul.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele