miercuri, iunie 29, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaDrobeta Turnu Severin, oficial în carantină

Drobeta Turnu Severin, oficial în carantină

Drobeta Turnu Severin a intrat de azi în carantină. Deja cifra de infectația la mia de locuitori a depășit borna de 10. Există o mișcare de protest față de această măsură în Turnu Severin. Totuși autoritățile spun c infrastructura orașului nu face față din punct de vedere medical la o asemenea rată d einfectare. Ideea este că timp de 14 zile, școlile vor funcționa în regim on line. Persoanele vaccinate nu vor avea restricții de circulație.

Turnu Severin are ca localități aparținătoare și Dudașu Schelei și Schela Cladovei. Înspre și dinspre Drobeta Turnu Severin este o circulație semnificativă. În plus, orașul comunică pe Dunăre cu Kladovo, localitate din Serbia.

Se știe că multe urgențe medicale erau direcționate oricum spre Craiova. Așadar, nimeni nu-și permite să riște o supraaglomerare a spitalelor din Drobeta Turnu Severin. Infrastructura spitalicească a Mehedințiului estee cu mult subdimensionată.

Dacă incidența va scădea după 14 zile, este posibil ca starea de carantină să se ridice. În întreaga sa istorie, Turnu Severin a fost de-a lungul istoriei o importantă poartă de intrare în Țara Românească, Regatul României și România.

Din aceste considerente, orașul trebuie să se protejeze, mai ales că încălzirea orașului va fi operațională abia de la 1 noiembrie, deși populația resimte frigul și temperaturile sub 10 grade.

Situația orașului este destul de delicată, el concentrând cam jumătate din populația județului Mehedinți.

Cele mai importante măsuri de carantină prevăd încetarea răspândirii COVID 19. Severinenii sunt tenționați să poarte masca în spațiile publice și închise.

De asemenea, trebuie ca dezinfectarea mâinilor și distanțarea socială să fie respectate.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente