miercuri, mai 25, 2022
AcasăActualDoljul își premiază pompierii eroi

Doljul își premiază pompierii eroi

Doljul a decis să-și premieze eroii zilelor noastre. Doljul a contribuit cu 9 pompieri militari la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Cei 9 eroi lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“.

În luna august, ei au efectuat misiuni de stingere a incendiilor de pădure din Grecia. Din aceste considerente, Doljul i-a răsplătiti pe cei 9 cu distincții onorifice. Acestea au acordate de către Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Premierea celor 9 eroi care au arătat că Doljul sprijină Grecia, s-a desfășurat la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova. Premierea s-a făcut în semn de recunoaștere a profesionalismului de care au dat dovadă în cadrul acțiunilor lor. Acestea se încadrează în activitățile Mecanismului European de Protecție Civilă.

România a venit în ajutorul Greciei pentru a ține sub control incendiile de pădure. Foarte mulți doljeni își fac vacanțele în Grecia. În Dolj, la Craiova și Calafat sunt doup comunități etnice grecești cunoscute și active pe plan local.

Cosmin Vasile, Președintele Consiliului Județean Dolj a declarat:

”Privim cu admirație tot ceea ce pompierii noștri au făcut în Grecia, țară grav afectată de incendiile de pădure din această vară. Știu că a fost o misiune dificilă, că s-au confruntat cu un teren pe care nu îl cunoșteau, dar și cu o amploare deosebită a incendiilor, pe care nu au întâlnit-o la noi în țară. Mă bucur și apreciez faptul că pompierii doljeni au făcut față cu brio acestei provocări, îndeplinindu-și datoria în mod remarcabil”

Doljul intră așadar în rândul județelor României care au trimis oameni și echipamente pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia, din luna august.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente