vineri, aprilie 12, 2024
AcasăCasa si gradinaDe ce să alegi parchet stratificat cu grosime de 10 mm -...

De ce să alegi parchet stratificat cu grosime de 10 mm – 13.5 mm pentru încălzire în pardoseală?

De cele mai multe ori parchetul se alege cu ochii și sufletul,  dar întotdeauna este nevoie să îți activezi simțul practic pentru a putea face o alegere cât mai bună. Mai ales dacă intenționezi să instalezi și un sistem de încălzire în pardoseală. Din acest motiv, ne dorim să clarificăm de ce este mai recomandat să alegi parchet stratificat mai gros de 10 mm și mai mic de 13.5 mm. De asemenea, te vom ajuta să ai o imagine cât mai clară asupra acestei specificații pentru a te putea bucura de o pardoseală durabilă în casă ta.

Cât de potrivit este parchetul stratificat de 10 – 13.5 mm pentru încălzirea prin pardoseală?

Atunci când cumperi parchet stratificat trebuie să fii cât mai bine informat pentru a putea face o alegere cât mai potrivită. Grosimea parchetului este unul dintre aspectele care necesită să-i acorzi o atenție deosebită mai ales dacă vrei să sporești confortul termic din locuința ta în timpul sezonului rece prin montarea unui sistem de încălzire în pardoseală.

Aceasta pentru că un parchet cu grosime redusă are un transfer termic mai bun, în același timp vă doriți un parchet stratificat care să permită recondiționarea, așadar un strat de uzură optim. Acesta este motivul pentru care Alma Parchet vinde parchet dublu stratificat pentru încălzire în pardoseală  cu grosimi de 10, 13,5 sau 14 mm care are strat de uzura de 3 mm, 3,5 sa 4 mm.

În plus, fiecare esență lemnoasă are altă densitate, iar aceasta contribuie la transferul termic, din acest motiv specia de lemn din care este fabricat stratul de uzură face parchetul potrivit sau nu pentru încălzire în pardoseală. O opțiune potrivită este parchetul stratificat din stejar.

Dincolo de caracteristicile tehnice și estetica parchetului stratificat pentru care optezi, grosimea joacă un rol important din mai multe motive. În primul rând, pentru a putea să beneficiezi de toate avantajele pe care le oferă un sistem de încălzire prin pardoseală trebuie să te asiguri că se realizează un transfer termic optim și sistemul va avea capacitatea să încălzească rapid încăperea în care este montat.

Un alt motiv pentru care grosimea este importantă este aceea că dacă parchetul este foarte gros atunci plăcile de parchet se vor încălzi mai greu și va fi necesar să funcționeze pentru mai mult timp pentru a sesiza faptul că încăperea este mai caldă. Deși este mai căutat un parchet care are o grosime de 14 mm, parchetul mai subțire este recomandat pentru încălzirea în pardoseală dacă țineți cont de grosimea stratului de uzură când faceți alegere. Motivul este simplu. Dacă parchetul are o grosime mai mică atunci transferul termic este mai bun.

Alege înțelept și vei putea să te bucuri de o casă amenajată așa cum îți dorești

Acum, depinde în totalitate de ceea ce îți dorești pentru casa ta și cât de compatibilă este această grosime cu necesitățile tale. Pentru a putea pune în balanță cu cât de potrivit este parchetul stratificat de 10 mm + pentru casa ta este nevoie să te gândești la avantajele pe termen lung.

Ținând cont de toate aceste precizări, vei putea să faci o alegere mult mai inspirată. Parchetul stratificat este la fel de frumos precum cel realizat din lemn masiv și poate să fie întreținut cu ușurință. Casa ta va arată minunat deoarece lemnul are puterea de a se adapta oricărui stil de design interior și să ofere un caracter atemporal și impresionant în toate spațiile în care este montat. Având la dispoziție aceste câteva informații vei putea să faci o alegere cât mai potrivită pentru locuința ta.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele