miercuri, mai 25, 2022
AcasăPoliticaDan Vîlceanu, lider gorjean, numit la Finanțe

Dan Vîlceanu, lider gorjean, numit la Finanțe

Dan Vîlceanu este deputat român originar din Bumbești Jiu. Este membru al PNL, dar în trecut a fost membru al PSD.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu la Finanțe. Ministerul Finanțelor a fost gerat ca interimar de către premierul Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu a fost criticat pentru trecerea de la un partid la altul. Există probleme și critici legate de afacerile familiei sale.

Dan Vîlceanu a declarat: „Există o companie care e a părinților mei înființară în 1997, când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică. La 18 ani trebuie să fii cel puțin precoce sau mai mult decât precoce ca să-ți folosești părinții paravan. Iar de contracte de acolo, toate – și niciodată altfel – au fost câștigate doar prin licitație publică.

Am avut două companii pe care le-am lichidat când am intrat în Parlament pentru a evita astfel de întrebări și cred că am făcut bine. Dacă va uitați în declarația de avere, am avut bani din lichidarea unei companii”.

Există și alte critici aduse afacerilor familiei Vîlceanu. Unele precizează că sunt chiar anchete în desfășurare.

PNL este azi un câmp de bătălie. Forin Cîțu a sperat că își va întări echipa prin promovarea lui Dan Vîlceanu. Echipa lui Ludovic Orban, actualul lider PNL și președinte al Camerei Deputaților încearcă să fructifice problemele de imagine ale lui Florin Cîțu.

Semnarea decretului de către președinte pare că ar favoriza tabăra Cîțu. Totuși, mai este o lună până la Congresul PNL și se pot întâmpla multe. Florin Cîțu a fost acuzat că a rămas interimar la Finanțe ca să poată direcționa bani publici care să atragă favoriți din teritoriu.

Florin Cîțu rămâne fără una din pârghiile de bază, dar Vîlceanu ar putea să-i fie de ajutor.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente