vineri, octombrie 7, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaDacă doriți să revedeți: telenovela „chinezească” din Bănie

Dacă doriți să revedeți: telenovela „chinezească” din Bănie

A fost o dată ca niciodată un ofițer superior MAPN care avea să ajungă la cea mai mare poziție din ierarhia Armatei Române Șef al Statului Major General al Armatei Române din 2015 (prin 2014 fusese șef al SMFT), ba chiar Ministru al Apărării la un moment dat. A mai fost și o tânără care spera să devină Primar al Craiovei. Amândoi și-au văzut visul cu ochii.

În acest context, a fost demarată construcția unui cartier de locuințe pe Strada Caracal (18800 locuințe din care 250 urmau să fie oferite Armatei), în care aveau să se implice o firmă chineză de construcții, MAPN, Primăria Craiovei, ANL. Chinezii au spus „pas” prin 2016, iar problema a ieșit din atenția publicului. Între timp, generalul Nicolae Ciucă și primarul Lia Olguța Vasilescu au mai avut și ei funcții politice de parlamentar, ministru, în prezent Nicolae Ciucă fiind lider PNL și premier, iar Lia Olguța Vasilescu primar.

Totuși, se pare că din 2023 până în 2030, telenovela s-ar putea relua pentru că Lia Olguța Vasilescu speră ca ANL să reia proiectul și „să se descurce cu actele”, pentru ca MAPN care a pus la bătaie terenul din Strada Caracal Nr.132 să beneficieze de locuințe pentru personal.

Lia Olguța Vasilescu a declarat: „Acolo vor fi locuinţe de serviciu. Nu se vor lua cu credit ipotecar, vor fi pur şi simplu locuinţe de serviciu. Nu se vor vinde, vor fi în proprietatea statului. Vor merge către medici, profesori, anagajaţi din armată. Deocamdată descurcăm actele”.

Evident, vin alegerile, deficitul de imagine e mare, iar Nicolae Ciucă, Lia Olguța Vasilescu, membri în partide aflate la putere vor să mai bage „o perfuzie” de imagine iar „cartierul chinezesc” e tot ceea ce le trebuie. Chiar dacă Nicolae Ciucă nu era în activitate în Craiova la data demarării proiectului să fie oare o coincidență că acum când este premier, problema a început din nou să-l intereseze? Să nu uităm că între Lia Olguța Vasilescu și actualul Ministru al Apărării Vasile Dâncu nu există cele mai bune relații politice.

O mică mențiune, istorică de altfel. Chinezii s-au retras pentru că în China neregulile din această telenovelă s-ar fi lăsat în cel mai fericit caz cu 25 -30 de ani muncă forțată sau pedeapsa capitală.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente