joi, decembrie 1, 2022
AcasăStiri GorjCum vor bogații Ucrainei să pună mâna pe cărbunele Gorjului

Cum vor bogații Ucrainei să pună mâna pe cărbunele Gorjului

În Comuna Drăgotești, Gorj, 3 ucraineni au venit să filmeze cu o dronă un teren de 7.2 ha, pe care au dorit să îl cumpere cu un milion euro în sacoșă. Oficial, ei au spus că și-ar fi dorit să facă acolo niște blocuri pentru refugiați. Zona era una industrială și face parte dintr-un lot de 40 ha unde sunt galerii a 5 mine ale CEO Oltenia, terenul fiind cedat Primăriei Drăgotești.

Primarul Vili Pasăre a spus: „Ucrainenii erau interesați doar de terenul din față, de la stradă, fiind un teren cu pădure, cu apă curgătoare, cu energie, în suprafață de 7,2 hectare. Galeriile a două dintre mine pleacă de pe terenul pe care-l voiau ucrainenii. În galerii se intra în costum, erau niște abataje curate și se extrăgea un cărbune cu o putere calorică de 2.400, în condițiile în care acum cărbunele în țară se extrage la 1.200 putere calorică. Eu le-am spus că acolo avem un Plan Urbanistic Zonal și este declarată zonă industrială, dar au zis că plătesc ei să schimbe PUZ-ul. I-am refuzat și le-am arătat că, în contextul cu războiul, sunt mai rezervat să fac această chestiune și că aș prefera să dau terenul unui gorjean, care vrea să facă investiții, să creeze locuri de muncă”.

Este de apreciat hotărârea Primarului Comunei Dragotești care le-a amintit ucrainenilor veniți cu un Porsche de lux că Gorjul nu e de vânzare.

Așadar, în timp ce ONG urile soroșiste închid exploatările precum la cariera Roșia, ucrainenii vor să cumpere terenurile care dau acces la minele care au cel mai bun cărbune.

Politicienii noștri s-au dus prin Ucraina, arătând ca niște pilangii dați afară din cârciumă la ora închiderii… Nea Marcele, Nea Ciucă, Nea Aurescule și care ați mai fost pe la Kiev, voi aveți bre habar ce se petrece în România sub nasul vostru?

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente