sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăPoliticaCum urcă steaua generalului Ciucă și apune cea a lui Florin Cîțu

Cum urcă steaua generalului Ciucă și apune cea a lui Florin Cîțu

„The winner take it all, the looser has to fall”, spune un legendar refren al legendelor de la ABBA. În traducere, învingătorul ia tot, iar învinsul trebuie să cadă. Generalul Nicolae Ciucă este tot mai bine plasat în raport cu Florin Cîțu. Chiar dacă Florin Cîțu este, teoretic, al doilea om în stat, în pixul lui Nicolae Ciucă, stau banii. Florin Cîțu nu mai poate onora promisiunile făcute când a vrut să îi sufle partidul lui Ludovic Orban.

Așadar, din postura de șef al executivului, Nicolae Ciucă a început să tragă sforile în PNL. Florin Cîțu, deși teoretic conduce PNL, tot apare pe la televizor, dar mulți schimbă canalul. Florin Cîțu se agață de teorii economice, de statistici, dar cam atât. Nicolae Ciucă are tot mai multă credibilitate, mai ales în plină criză a facturilor și a viitoarei crize economice.

Este o chestiune de timp până când Nicolae Ciucă va putea prelua șefia PNL fără emoții. Deocamdată nu vrea să facă valuri, știe că până nu trece iarna, nu este bine să iasă la atac. Doar este general de armată, a condus formațiuni de luptă, nu cum este Cîțu, care în afară de mașină n-a prea condus prea multe la viața lui.

Florin Cîțu ezită să se exprime față de prestația succesorului său la Palatul Victoria. Știe că poate pierde șefia PNL oricând. Știe că această criză a facturilor e o notă proastă pentru el ca politician și că nu are nicio șansă să îl provoace pe Nicolae Ciucă și să câștige.

Nicolae Ciucă va ști să joace atuu-ul în momentul oportun, probabil în 2023 sau la începutul lui 2024. Atunci se fac jocurile mari. Pe vremuri, caporalii olteni erau spaima Armatei, ei făcând instrucția cu recruții prin toate regiunile României. Nicolae Ciucă este și oltean și general. Florin Cîțu, deși este oltean, încă nu a părăsit imaginea de pletos care se dă în vânt după rock și după bere, deși a depășit o jumătate de secol de viață.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente