Cum știi când este momentul potrivit să apelezi la medicina internă?

Fotografie de Antoni Shkraba de pe Pexels.com  

Chiar dacă ai un stil de viață sănătos care include exerciții fizice și o dietă echilibrată, există anumite boli care atacă organismul din cauza caracteristicilor genetice sau a grupei de vârstă. Atunci când acorzi atenție semnelor și simptomelor persistente pe care organismul ți le transmite, identifici din timp eventualele probleme de sănătate sau boli din corpul tău.  

Iată 5 indicii care semnalează necesitatea de a apela la un medic de medicină internă:

1. Ai simptome care persistă de ceva timp

Simți oboseală inexplicabilă, dureri de cap, dificultăți de respirație sau alte simptome care persistă? În acest caz, cel mai bine este să investighezi și să te programezi la un medic internist pentru o evaluare detaliată. Pierderea bruscă în greutate este un alt simptom care poate indica o boală gravă. O consultație de rutină, efectuată la timp, poate preveni o situație mai complicată.

2. Probleme gastrointestinale

Dacă te confrunți cu dureri de stomac frecvente, indigestie persistentă, senzație de arsură sau reflux gastroesofagian, toate acestea pot fi semne ale unor afecțiuni gastrointestinale care necesită evaluare și tratament specializat. Dacă ești în căutarea unui cabinet de medicină internă la Craiova, Prima Clinic îți pune la dispoziție medici specializați și echipamente performante, unde poți efectua investigații complexe. 

3. Dificultăți respiratorii  

Tusea persistentă, dificultățile de respirație, senzația de sufocare sau alte simptome respiratorii sunt alte semne care îți arată că este important să consulți un medic internist. Astfel, excluzi sau gestionezi eficient afecțiuni precum astmul, bronșita cronică sau alte boli pulmonare.

4. Hipertensiune arterială

Tulburările cardiace, precum durerile în piept, palpitațiile, dificultățile de respirație, bătăile neregulate ale inimii sau tensiunea arterială crescută pot fi semne ale unor probleme cardiace sau de hipertensiune arterială. Dacă experimentezi oricare dintre aceste simptome sau ai preocupări legate de sănătatea ta cardiacă, este important să consulți un medic de medicină internă pentru evaluare și diagnostic adecvat.

5. Probleme metabolice

Simptomele precum setea excesivă și nevoia frecventă de a urina pot fi semne ale diabetului zaharat, în special a diabetului de tip 2. Senzația de foame excesivă sau scăderea inexplicabilă în greutate pot fi semne ale unor probleme metabolice, cum ar fi diabetul zaharat sau tulburările tiroidiene. Pe de altă parte, modificările de dispoziție, diareea, constipația pot fi asociate cu disfuncțiile sau afecțiunile tiroidiene. Toate aceste tulburări metabolice trebuie investigate de un medic internist pentru a ridica orice suspiciune față de simptomele apărute.

Orice anomalie care apare în starea ta de sănătate trebuie urmărită și investigată. Ține cont de cele de mai sus și nu ignora semnalele pe care ți le transmite corpul tău. Prevenția este cea mai bună modalitate de a avea grijă de sănătatea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *