vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAuto/MotoCum să prelungești valabilitatea trusei medicale auto

Cum să prelungești valabilitatea trusei medicale auto

Pentru orice șofer, este un coșmar să fie implicat într-un accident. Dacă accidentele ușoare nu implică decât durerea de cap provocată de reparațiile necesare la nivelul autoturismului, mai complicată este situația în cazul accidentelor cu victime. Atunci când accidentul este unul puternic și se soldează cu răni mai mult sau mai puțin grave, este foarte importantă maniera în care victimelor le este oferit primul ajutor. În acest sens, orice șofer are responsabilitatea de a-și dota mașina cu o trusă de prim ajutor autorizată și echipată în mod corespunzător. De altfel, toate caracteristicile esențiale pe care trebuie să la aibă o trusă de prim ajutor sunt bine definite prin lege, iar nerespectarea regulilor poate atrage după sine nu doar amenzi importante, ci și consecințe mult mai grave, uneori chiar tragice. Dacă deții un autoturism, este foarte bine să știi ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pe care o ții în portbagaj. De asemenea, trebuie să cunoști faptul că poți apela la un kit pentru trusa medicală pentru a-i prelungi valabilitatea, la un preț foarte accesibil.

Trusa de prim ajutor, obligatorie prin lege

Atunci când urcă la volan sau când vrea să își echipeze mașina, orice șofer trebuie să țină cont de faptul că există un set de elemente pe care nu are cum să le ignore sau să le scape din vedere. Printre acestea este inclusă și trusa de prim ajutor, care constituie un element foarte important, la fel ca extinctorul sau triunghiurile reflectorizante. Impusă mai întâi printr-o lege din 2002 și adaptată, ulterior, standardelor europene, trusa de prim ajutor are un conținut bine definit prin lege și o valabilitate limitată. Prin impunerea acestui termen de valabilitate, care are o durată de până la cinci ani, autoritățile au vrut să îi determine pe șoferi să fie atenți cu trusele și să se asigure mereu că au în mașină variante omologate și complete. Din trusa auto nu trebuie să lipsească pansamentul, leucoplastul lat de minimum 2,5 centimetri, comperesele sterile de tifon, fașele de tifon, fașa elastică, bandajul nedeformabil și fâșiile de pansament absorbant. De asemenea, trebuie inclusă în trusă și o foarfecă, utilă în cazul în care este necesară tăierea de material textil. În plus, este obligatorie și folia de aluminiu necesară în cazul accidentelor cu foc, precum și acele de siguranță.

Kitul pentru trusa medicală, soluția pentru o valabilitate prelungită

O trusă auto de prim ajutor nu are o valabilitate infinită și nici prea lungă. Cele mai simple truse omologate RAR au o valabilitate de doi ani, însă există și variante ce sunt valabile timp de cinci ani. Oricum ar fi, există nevoia ca trusa să fie schimbată periodic pentru ca ea să îți asigure un nivel optim de securitate. De asemenea, este foarte important să ai merei o trusă cu elemente aflate în periaoda de valabilitate, pentru a evita orice risc legat de o eventuală amendă. Din fericire, există o variantă prin care poți evita înlocuirea trusei de prim ajutor.

Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi un kit pentru trusa medicală. Acesta costă de două ori mai puțin decât o trusă și are în componență leucoplast, fașă din tifon, pansament steril absorbant și comprese din tifon sterilizate. Toace aceste elemente le pot înlocui pe cele expirate. În trusa medicală se adaugă și eticheta aferentă kitului, deoarece pe aceasta este menționată data de valabilitate a noilor elemente. Cu ajutorul etichetei, vei putea dovedi faptul că trusa ta este încî valabilă, deși termenul inițial a fost deja atins. Deși este foarte accesibil din punct de vedere financiar, kitul asigură prelungirea cu doi ani a valabilității trusei medicale auto. Tot ce trebuie să faci este să accesezi Vesta Magazin Online

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele