joi, decembrie 1, 2022
AcasăAdvertorialCum să îți petreci calitativ timpul liber cu copilul atât acasă, cât...

Cum să îți petreci calitativ timpul liber cu copilul atât acasă, cât și în jurul acesteia

Căutarea atenției la cei mici este un lucru bine știut și ușor sesizabil. Nu cumva știm asta fiindcă oarecum ne regăsim în acel comportament ? Cel puțin în perioada adolescenței, unde era o permanentă căutare de atenție. Însă la cei mici este mult mai vizibilă, aceștia arătând clar ce și când vor. Acestea sunt lucruri firești, însă foarte importante și definitorii. Copilul vrea și are nevoie de atenția persoanelor din jur. Are nevoie de confirmare, de atenție, are nevoie să se simtă integrat și că este un punct de interes pentru ceilalți.

Ce activități putem face împreună cu copiii?

Copiii dispun de una dintre cele mai importante aptitudini pe lumea asta, și anume curiozitatea. Se află într-o permanentă căutare, vor să cunoască lumea înconjurătoare, de aici și faptul că îi interesează atât de mult lucrurile denumite de către părinți ,, nu ai voie “ și bagă toate obiectele în gură. Universul lor este unul extrem de îngust, la primii pași, apar oameni noi, mâncăruri, locuri, totul este nou, aceștia fiind în plin proces de formare

Pentru cei mici este extrem de important să fie lăsați să observe ce îi interesează, evident, atât timp cât sunt în afara oricărui pericol. Niște joculețe de practicat cu ei ar fi un volei, dar cu balonul, copiii fiind în general extrem de încântați și amuzați de acest joc, avioanele de hârtie, indiferent dacă hârtia este colorată sau nu, vizionarea desenelor animate împreună, diferite scurtmetraje, poate teatru de păpuși, oricum ceva colorat și adecvat vârstei copilului. Este importantă dozarea Tv-ului sau a telefonului/tabletei deoarece este ușor și adesea practic să ,,uiți” copilul în fața acestora, însă aceasta este o pierdere, o pierdere pentru el și pentru dezvoltarea lui naturală și organică.

Deasemenea, jocuri educaționale, cum ar fi ,,Ghicește animalul”, sau culoarea, sau orice, baloane de săpun, și diferite joculețe chiar și improvizate pe moment. Copilul va reacționa la ele și se va interesa, se va implica.

Pentru cine dispune de o casă cu o grădină cât de mică, aceasta poate reprezenta la propriu paradisul pentru cel mic. Indiferent de anotimp, jocurile și alergătura în aer liber vor fi mereu o idee bună. De la jocurile simple cu mingea, domino cu pietre sau ceva mai elaborat, precum un tobogan sau un leagăn. La babyneeds.ro poți găsi o gamă variată de tobogane pentru copii, potrivite ca aspect și dimensiune pentru grădina ta. De altfel, puteți improviza un leagăn, o mini grădină sau orice credeți de cuviință. Avantajul leaganului, al toboganului, niște bănci, sau alte construcții de acest tip este că vor fi folosite mult timp de acum încolo, nu sunt doar o investiție de moment.

Concluzionând, este imperios necesar să ne gestionăm timpul în așa fel încât copiii să nu simtă o lipsă, să se simtă în centrul atenției și să fie pe cât se poate de mult stimulați deoarece, conform studiilor dar și logicii de consecință imediată, această perioadă este marcantă pentru viitori adulți ce vor deveni.

Sursa foto: Free Stock Photos · Pexels

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente