Angajatii care se conecteaza la retele firmei prin sisteme vechi Windows 7 pun companiile in pericol. Iata cum sa atenuati amenintarea.
In timpul COVID-19, cu atat de multi oameni care lucreaza de acasa, este inevitabil ca multi sa foloseasca dispozitive Windows 7 si aceasta este o mare problema de securitate pentru departamentele IT.
Din ianuarie 2020, Windows 7 nu mai are suport Microsoft. Asta inseamna ca nu exista patch-uri de securitate – deosebit de periculoase intr-un moment in care multi oameni se conecteaza la retelele de intreprindere de pe computerele lor Windows 7.
Se adauga la unul dintre cele mai mari riscuri de securitate pe care le-au vazut multe companii de ceva timp. Sistemele vechi pot fi mai usor piratate decat cele care primesc in mod regulat patch-uri de securitate. Hackerii urmaresc sistemele vulnerabile – iar in acest moment Windows 7 este cel mai vulnerabil.
Iata ce a declarat FBI intr-un avertisment din august 2020 adresat intreprinderilor:
„Continuarea utilizarii Windows 7 in cadrul unei intreprinderi poate oferi acces criminalilor cibernetici la sistemele informatice. Pe masura ce trece timpul, Windows 7 devine mai vulnerabil la exploatare din cauza lipsei de actualizari de securitate si a descoperirii de noi vulnerabilitati.”
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti la dispozitia salariatului o licenta Windows 10 si lucrusile se rezolva.
Securitatea este asigurata la fiecare windows update.
Deci, daca aveti lucratori la distanta care utilizeaza Windows 7, ar trebui sa presupuneti ca afacerea dvs. este vizata. Retineti ca, atunci cand un hacker obtine acces la sistemul Windows 7 al unui lucrator la distanta, nu doar acel lucrator este vulnerabil. La fel si intreaga dvs. retea corporativa si, prin extensie, toata lumea din compania dvs.
Si nu doar astazi veti avea aceasta problema. Aceasta pandemie poate dura ani de zile. Pot aparea alte pandemii. Din cauza incalzirii globale, vor exista furtuni mai frecvente, furtuni mai puternice si niveluri mai ridicate ale marii, perturband infrastructura in multe locatii. Munca la distanta, fie de acasa, fie de la birourile prin satelit, a devenit noul normal. Multe companii, inclusiv gigantii tehnologici Facebook, Twitter, Microsoft si Slack, au anuntat deja ca vor permite munca la distanta permanent pentru o parte sau cea mai mare parte a fortei de munca.