vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialCum functioneaza un tablou electric de automatizare?

Cum functioneaza un tablou electric de automatizare?

Tablourile electrice de automatizare sunt elemente ale instalatiilor electrice care asigura distributia energiei electrice de la posturile de transformare la tablourile electrice secundare sau la instalatiile alimentate. Astfel, tablourile electrice de automatizare integreaza elemente specifice de protectie, masura si control a energiei electrice de la sursa pana la punctul de utilizare.

Aceste tablouri sunt este responsabile pentru transportul de electricitate de la o sursa la alta. Nu conteaza care este sursa principala de energie, indiferent daca este un generator sau orice alta sursa de alimentare, puterea de intrare este intotdeauna aceeasi cu puterea de iesire. 

Cand vine vorba de automatizarile industriale, tablourile electrice de automatizare sunt un element foarte important al acestora. Chiar daca nu le observam, tablourile electrice de automatizare se alfa peste tot in jurul nostru, de la saloanele de infrumusetare pana la cladirile de birouri si mall-uri.

Motivul de baza pentru care aceste tablouri sunt atat de utilizate pe piata este faptul ca acestea pot fi folosite intr-un mod avantajos pentru a regla tensiunea la orice alt dispozitiv conectat la acestea. In acest fel, aparatele care sunt atasate la tablou pot fi protejate de tensiune foarte mare. In cazul in care exista o tensiune ridicata, intrerupatorul va opri circuitul si va stopa fluxul curentului electric venit de la tablou.

Tablourile electrice sunt utilizate in numeroase aplicatii diferite, care includ instalatii pentru centrale electrice, statii de retea si alte astfel de masini stationare care sunt operate cu ajutorul energiei electrice. Exista multe modele noi de tablouri electrice de automatizare care sunt utilizate pentru a facilita automatizarea industriala din diverse domenii. Chiar daca este vorba despre instalatii, utilaje sau masinarii, tablourile electrice de automatizare sunt concepute si adaptate in mod specific unui echipament, permitandu-i operatorului sa il controleze in conformitate cu obiectivul si specificul activitatii vizate.

Totodata, automatizarea tablourilor electrice si a echipamentelor conectate este un avantaj major pentru  reducerea costurilor de consum. Un astfel de sistem automat controleaza si monitorizeaza, in functie de intervalele programate, functiile de alimentare si distributie a energiei electrice.

Cei de la Electrotehnics proiecteaza si executa tablouri tablouri electrice de automatizzare pentru distribuirea a energiei electrice pana la 5000A, cu alimentare de la una sau mai multe surse de energie, prevazute cu AAR (Anclasarea Automata a Rezervei) si cu monitorizarea principalilor parametri electrici in sistem SCADA.

Specialistii Electrotehnics ofera servicii de proiectare, asamblare, testare, punere in functiune si service pentru tablouri electrice in acord cu cerintele clientului si cu normativele in vigoare!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele