luni, decembrie 4, 2023
AcasăCasa si gradinaCum alegi corect masa de dining?

Cum alegi corect masa de dining?

Zona de dining se numără printre cele mai importante spații din locuință. Este locul care inspiră confort, siguranță și familiaritate. Masa de bucătărie devine elementul de bază al momentelor petrecute cu prietenii și membrii familiei. În jurul mesei au loc discuțiile interesante și experiențele unice, presărate de emoții și senzații intense. Tocmai de aceea, ar trebui să acorzi o atenție deosebită etapelor de achiziție. Chiar dacă pare o componentă nesemnificativă, masa poate influența cu ușurință caracteristicile stilului de amenajare abordat. De asemenea, poate defini efecte vizuale remarcabile, în cazul în care este aleasă corect. 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să definitivezi standarde înalte de siguranță și confort: 

  • Dacă dispui de un proiect casă simplă, de mici dimensiuni, poți opta cu încredere pentru mesele multifuncționale. Există o gamă variată de alternative pliabile, ușor de transportat și depozitat. Pot fi extinse cu ușurință în cazul unor reuniuni de familie sau a unor petreceri organizate alături de prieteni. De asemenea, îndeplinesc mai multe funcții. Masa de dining poate fi transformată astfel în măsuță de cafea sau loc în care copiii se pot juca în liniște. 
  • Ia în calcul dimensiunile camerei în care urmează să fie integrată. Dacă te bucuri de avantajele unei locuințe încăpătoare, poți achiziționa o variantă mare, în formă dreptunghiulară. În schimb, dacă ești nevoit/ă să integrezi masa în bucătărie, orientează-te către cele ovale sau pătrate, de maxim patru locuri. E foarte important să păstrezi specificațiile armoniei vizuale și să definitivezi un design echilibrat. 
  • Asortează masa cu scaunele de bucătărie. Ai grijă să aliniezi estetica scaunelor cu cea a mesei, pentru un plus de unicitate și bun gust. Dacă îți place să ieși din tipare și să impresionezi prin combinațiile estetice extravagante alege o culoare intensă pentru scaune, care să ofere un contrast interesant. Printre cele mai recomandate nuanțe se numără: maro, bej, crem, alb sau gri. Sunt alternative neutre, dar care vor reuși să contureze un design spectaculos. 
  • Orientează-te către materiale premium, de calitate superioară. Personalizează alegerea în funcție de nevoile tale și ale familiei. Dacă în casă se află copii, achiziționează materiale rezistente, care garantează utilizări îndelungate și care se pot curăța cu ușurință. În schimb, dacă dispui de un proiect casă mică, destinat unui cuplu proaspăt căsătorit te poți orienta către opțiuni mai rafinate. Îmbină elemente ale designului clasic și adaugă în zona de dining o masă din lemn masiv. Într-adevăr, este un material mai pretențios, dar care va reuși să definească spații impresionante.
  • Aliniază totul în funcție de caracteristicile stilului de amenajare abordat în locuință. Totul trebuie să se completeze reciproc pentru a forma un tot unitar perfect. Dacă ai mizat pe o variantă minimalistă, cu accente moderne în celelalte încăperi, nu alege o masă vintage, în stil boem. În caz contrar, nu vei face altceva decât să oferi un aspect haotic locului. 

Masa de bucătărie este elementul central din zona de dining și are o influență semnificativă asupra întregului design. Tocmai de aceea, e recomandat să alegi cu atenție opțiunea potrivită stilului de amenajare abordat. 

Pune accent pe calitate și bucură-te de spații armonioase!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele