sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăFără categorieCum alegi corect între mai multe televizoare 4k

Cum alegi corect între mai multe televizoare 4k

Timpul petrecut acasă este o bucurie, mai ales atunci când și ceilalți membri ai familiei se adună la masă sau la povești. Nu la fel se întâmplă în momentele în care suntem singuri acasă și nu știm ce anume să facem ca să treacă timpul mai repede. În astfel de situații, majoritatea persoanelor decid să aprindă televizorul și să vadă ce mai e nou. Un serial, un film bun, știrile orei 17.00 sau programele de muzică sunt cele mai frecventate, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere masivă a timpului pe care utilizatorii îl petrec uitându-se la televizor. În mare parte, acesta este efectul calității imaginii pe care o poți observa doar plimbându-te de-a lungul raionului cu televizoare 4k din magazinele de profil. În cele ce urmează vom descoperi cum decizi corect între mai multe modele și care sunt aspectele cu adevărat importante în alegerea ta.

  1. Rezoluția furnizată

În funcție de rezoluția pe care televizorul o are specificată în detaliile tehnice, vei putea pictura calitatea imaginii. Alături de contrast și de rata de refresh, ai la dispoziție următoarele opțiuni:

  • Rezoluție 1280 x 720 (HD Ready);
  • Rezoluție 1920 x 1080 (Full HD);
  • Rezoluție 3840 x 2160 (Ultra HD 4K).

Fără îndoială, televizoarele 4k conferă imagini extrem de spectaculoase, mai ales în timpul redării filmelor și a documentarelor de pe Netflix, YouTube și chiar a filmelor Blu-Ray 4K. Pentru programele și posturile TV din țara noastră, un televizor 4k nu va reda imaginile la aceeași rezoluție, întrucât acestea sunt optimizate pentru 2160 pixeli.

  • Ecrane LED și OLED

Tehnologiile actuale utilizate privind construcția ecranului sunt LED și OLED. În funcție de acestea, te vei putea bucura de:

  • Televizoare 4K LED – sunt modelele cele mai comune de pe piață, cu o durată mare de viață, un unghi bun de vizibilitate și o factură decentă la finalul lunii;
  • Televizoare 4K OLED – varietatea dispozitivelor de acest tip este redusă pe piață, însă vin cu diverse avantaje pentru utilizator. Din punct de vedere tehnic, panourile OLED impun costuri ale energiei mai scăzute, precum și o bună luminozitate și un unghi ideal pentru vizionare. În plus, panoul este estetic, având o grosime mică. Toate aceste beneficii le poți obține, însă, plătind un preț destul de ridicat pe televizorul 4K OLED.

Din fericire, există modele diverse din care poți alege, iar pe BloguLuMarinica.ro găsești toate informațiile necesare pentru a descoperi televizorul potrivit pentru tine. Nu uita, detaliile tehnice sunt cele mai importante.

  • Funcții SMART

Televizoarele SMART sunt în tendințe, 90% dintre utilizatori alegând un dispozitiv din această categorie. Un Smart TV este atât de râvnit datorită funcțiilor pe care le oferă, în special a celor legate de conexiunea la internet. Cu un simplu buton, poți reda conținut online de calitate, precum și să descarci jocuri și aplicații în doar câteva minute. Sistemele de operare Android, Firefox, Tizen sau WebOS pentru televizoare au dat naștere la noi funcții smart, îmbunătățind utilitatea televizoarelor 4k în propria noastră casă.

Imediat după ce ai ales dispozitivul care va ocupa un loc ideal în livingul, dormitorul sau bucătăria ta, petrece câteva minute online și uită-te la o serie de review-uri. Astfel, vei fi sigur că alegerea făcută se ridică la nivelul așteptărilor tale!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele