sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualCseke Attila, promisiuni pentru gorjeni

Cseke Attila, promisiuni pentru gorjeni

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, a vizitat ieri 13 august 2021, Municipiul Târgu Jiu, având întâlniri cu primarii din județ. Cseke Attila a spus că este optimist în privința continuării investițiilor din fonduri naționale dar și europene.

Ministrul Devoltării a vizitat două colegii naționale gorjene „Tudor Vladimirescu” și „Spiru Haret”. Clădirile lor au fost modenizate prin investiții naționale și europene.

„Suntem în măsură, în 2-3 săptămâni, să aprobăm primele construcţii de creşe noi, standardizate la nivelul anului 2021 cu pompe de căldură, cu tot ceea ce este azi necesar. Vom porni prin finanţarea Ministerului Dezvoltării.

Vom avea şi prin PNRR finanţare pentru construcţia de creşe. În prima etapă vor fi în zona urbană şi dorim să asigurăm o acoperire teritorială astfel încât şi în judeţul Gorj vom finanţa construcţia de creşe.

Din păcate, România nu stă tocmai fericit, ca să mă exprim reţinut, legat de numărul de locuri disponibile în creşe şi trebuie să investim masiv în construcţia de infrastructură antepreşcolară pentru ca să recupera repede din acest decalaj.

Preconizăm aprobarea construcţiei a aproximativ 100 de creşe noi, cel puţin în prima etapă, urmând să extindem programul. Și în mediul rural sunt situaţii în comune mai dezvoltate sau periurbane oraşelor mari unde chiar e nevoie de construcţie de creşe”, a declarat Ministrul Dezvoltării Cseke Attila Zoltan.

Cseke Attila Zoltan a mai declarat și faptul că că va vizita Arcani și Pestișani pentru a vedea investițiile de acolo.

Ministrul Dezvoltării a mai declarat că investițiile vor continua. De asemenea, după rectificarea bugetară este posibilă și suplimentarea unor contracte.

Promisiunile Ministrului Dezvoltării au loc în contextul în care România așteaptă validarea PNRR. Orizontul 2021-2027 a fost aprobat de către Comisia Europeană din punct de vedere bugetar. Se așteaptă astfel ca începând de anul viitor să fie oferiți primii bani europeni. România mai poate însă accesa și bani din Orizontul 2014-2021.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente