sâmbătă, august 13, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaCraiova a atins cea mai neagră zi din existența sa în vreme...

Craiova a atins cea mai neagră zi din existența sa în vreme de pace: rezerva de apă a Băniei s-a terminat

În lunga sa istorie, Craiova a ajuns acolo unde au dus-o incompetenența autorităților. Practic, craiovenii au rămas ieri seară fără apă. Nu este numai vina secetei ci și o defecțiune tehnică, evident, cauzată de lucrările de mântuială, în bătaie de joc.

Aseară apa a fost livrată la robinete numai între orele 19 și 21, urmând ca după aceea, furnizarea apei să se oprească: „În aceste condiţii, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu. Vor fi afectate cartierele Şimnicu de Jos, Centura de Nord, Craioviţa, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuş, Lăpuş-Argeş, Valea Roşie, Sărari şi Bariera Vâlcii”.

Așadar, Fața Luncii, Brestei, Eliza Opran, 1 Mai, Romanești, Popoveni este posibil să aibă apă.

Să nu uităm că aproape toate spitalele Craiovei, cu excepția SJU Craiova sunt în zone afectate de lipsa apei.

Evident, prinsă pe picior greșit, Compania de Apă nu poate face altceva decât să promită că în viitor va fi mai bine și să se laude cu investiții viitoare: „În condițiile acestor avarii de pe aducțiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiție vitală și urgentă, de maximă importanță. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Izvarna și o stație nouă de hipoclorit”.

Acest comunicat îmi aduce aminte de discursul unui tovarăș șef de grajd când venea Ceaușescu în vizită ca să vadă cum se înmulțesc vitele la CAP : „…..tovarășii muncește cu abnegație, ei face eforturi…. nu precupețește niciun efort și nu are niciun fel de scru…scru…scru… scru… scru… (dă pagina).. pe onoarea mea, tovarăși, aici scrie că tovarășii n-are……” (era despărțit în silabe cuvântul scrupule)….

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente