joi, septembrie 29, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaControverse juridice în cazul reținerii unui agent de poliție din Bustuchin...

Controverse juridice în cazul reținerii unui agent de poliție din Bustuchin acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor

Se știe că mediatizarea „cazului Caracal” a generat un val de emoție în rândul populației. Prezentarea altor cazuri de agresiuni sexuale, pedofilie, uneori având ca autori chiar polițiști a dus la crearea unei stări de gândire dominată de o prejudecată care uneori nu respectă ceea ce juridic vorbind, se numește prezumția de nevinovăție a unui suspect într-un caz sau în altul, deși comunicatele instanțelor și parchetelor spun de fiecare dată că în orice anchetă, suspectul se bucură de „prezumția de nevinovăție”.

Un agent de Poliție din Bustuchin, care lucrează în Poliție din 2018, în vârstă de 36 de ani, care lucra la Postul de Poliție Livezi, Vâlcea a fost acuzat în mai 2022 de agresiune sexuală asupra unui minor din Târgu Logrești (în două rânduri, o dată la domiciliul minorului, altă dată pe un drum public), a cărui familie, cu probleme sociale ar fi fost ajutată de polițist și soția sa. Polițistul și soția sa ar fi dat de ceva timp bani familiei, iar înainte de presupusa agresiune i-ar fi cumpărat o bicicletă pe care mama copilului nu a refuzat-o.

În urma declarației minorului de 12 ani, la 26 iunie 2022, polițistul a ajuns să fie reținut, mai întâi pentru 24 de ore la 26 iunie, apoi pentru 30 de zile și din nou pe 19 august 2022, pentru alte 30 de zile în arest preventiv.

Polițistul în cauză ar fi avut un conflict cu primarul din Bustuchin, care ar fi fost în bune relații cu superiorul ierarhic al agentului și suspectează faptul că primarul s-ar fi folosit de poziția sa pentru a-i face probleme agentului pe care l-ar fi amenințat „că-l dezbracă de haina statului”. Polițistul ar fi discutat telefonic cu un jurnalist de la un ziar local pentru acere un „sfat jurnalistic”, în 6 iunie 2022, fără să știe că deja telefonul său este interceptat, iar pe 26 iunie 2022, a fost arestat pentru 24 de ore de către IPJ Gorj deși fusese chemat ca suspect la audieri, fără să fie inculpat oficial.

Polițistul a fost inițial chemat la o testare psihologică, s-a amânat comunicarea rezultatului, ulterior afirmându-se faptul că era nevoie ca el să discute cu „un superior de la București”. Cert este că polițistul a fost nevoit să predea arma de serviciu pe care o ținea acasă în rastel.

Anchetatorii au făcut percheziție domiciliară, apoi în cele trei telefoane ale suspectului, au ridicat mașina personală a agentului pe care au restituit-o după un timp.

Soția polițistului, consilier juridic la Primăria Bustuchin (unde primar era cel care a avut o situație conflictuală cu polițistul, soțul femeii) a declarat că va sesiza alte instanțe pentru că soțului său i s-ar face o nedreptate, fiind vorba, în concepția sa, de un dosar „aranjat”.

Apărarea se sprijină și pe faptul că până acum, minorul presupus a fi fost victima unei agresiuni sexuale nu a beneficiat de consiliere psihologică și pe faptul că minorul nu ar fi avut comportamentul psihologic tipic victimelor unei agresiuni sexuale.

Avocatul polițistului, în prezent, suspendat din funcție, susține că dosarul se bazează exclusiv pe declarația minorului, a mamei acestuia și a tatălui biologic, ultimii doi nefiind martori la comiterea presupusei fapte. Apărarea susține că nu s-ar fi găsit nici discuții incriminatoare între minor și polțist, nici imagini.

Evident, până acum, acestea sunt datele problemei, alte informații din dosar sau din anchetă nefiind făcute publice. Acuzarea se sprijină pe trei declarații, iar apărarea pe posibila existență a unei conjucturi legate de jocuri de interese contra polițistului inculpat oficial și aflat în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente